1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Man kom inte fram till några revolutionerande lösningar och det gavs inga löften när kommunens politiska utredningsgrupp träffade de boende i området vid Schweden Splitts sprängverksamhet under onsdagskvällen. Men ett samtal har inletts..
Karlshamn • Publicerad 18 oktober 2001

Karlshamns kommun har bildad en politisk utredningsgrupp för att förbereda ett svar när Schweden Splitt lämnar in en ny täktansökan.

Gruppen består av Kenneth Hake (s) vice ordförande i kommunstyrelsen, Kennet Aronsson (c) vice ordförande i tekniska nämnden samt Gunnar Solem (m) vice ordförande i byggnadsnämnden.

Moraliskt ansvar

Näringsslivschef Anders Viberg berättade kort om områdets historik och om kommunens visioner med Stillerydshamnen som en internationell transportknytpunkt.

De boende efterfrågade kommunens moraliska ansvar för sina kommuninvånare och ville bland annat veta om de var beredda att lösa ut husen om de inte skulle orka att bo kvar.

- Ja, det måste vi, svarade Kenneth Hake (s) vice ordförande i kommunstyrelsen.

Hur och till vilket värde kunde de dock inte svara på direkt.

Få svar

Många frågor som gällde besiktning av husen och slarv från Schweden Splitts bevattning för att undvika stendamm kunde inte den politiska trion eller Anders Viberg heller svara på utan hänvisade till tillsynsmyndigheten - länsstyrelsen.

Nu ska Länsstyrelsen kontaktas för att föra diskussionen vidare och ge de boende svar på varför Schweden Splitts verksamhet inte har bevakats bättre.

Åsa Meierkord
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.