1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Blodtörstig blomma i huvudrollen

I Karlshamn finns nu möjlighet att se Little Shop of Horrors i en snygg produktion.
Eleverna på Väggaskolans musiklinje, årskurs två och tre, sätter upp skräckklassikern som en del i utbildningen. .
Karlshamn • Publicerad 7 maj 2003

Vill du se en två meter hög köttätande växt som bara äter människor?

Den och övriga karaktärer från Little Shop of Horrors presenteras i dagarna på Väggaskolan. Tanken är att eleverna ska vara delaktiga i allt - musik och sång, scenografi och ljussättning. Arbetet med föreställningen har pågått sen i vintras och till sin hjälp har eleverna bland annat haft musikläraren Cecilia Widenbrant:

- De är väldigt självständiga och har i princip gjort allt på egen hand, säger hon stolt.

Blodtörstig blomma

Berättelsen handlar om den unge Seymour Krelborn som arbetar i en blomsterbutik på Skid Row, någonstans i Los Angeles ruffiga slumkvarter. Affären ägs av den bittra Mrs Mushnik som närmar sig konkurs. Seymour själv är osäker, snäll och älskar konstiga växter. Efter en total solförmörkelse finner han en främmande planta. Den blir snart allt mer blodtörstig och Kelborns hemliga kärlek Audrey ligger risigt till.

Godkänt

Scenografin, sång och musik får klart godkänt. Hörsalen som föreställningen ges i är annars avsedd för stela föredrag men det märks obetydligt. Eleven Anders Bergstrand har haft del i ansvaret för ljus.

- Med eftertanke kan små medel räcka långt. Vi är mycket nöjda med den effekt som uppnås, berättar han.

Könsstereotyp

Även kostymeringen är bra. Skarpa hoppfulla färger i psykedeliska mönster som till jazziga femtiotalssteg väl passar de ömsom lugna bossanovatoner, ömsom mer rockiga dito som bjuds av kompbandet. Om möjligt kunde de könsstereotypa rollerna, såsom Audreys, stöpts om till mer jämställda utan att för den skull kullkasta likheten med ursprungligt manus. Allmänheten ges på kvällen den 8 maj ytterligare en möjlighet att se föreställningen.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.