1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Man kan köpa en tågbiljett från Malmö till Stockholm för 249 kronor. Vill man åka från Karlshamn får man betala 805. - Det beror på vårt avtal med Blekingetrafiken, förklarar Magnus Andersson, regionansvarig på SJ.
Karlshamn • Publicerad 2 januari 2007

SJ:s biljettpriser kan variera

ordentligt. Avgångar med många resenärer blir dyrare än mindre attraktiva avgångar. Bokar man tidigt kan man tjäna hundralappar. Ingenting konstigt med det.

Men bokar men en biljett från Karlshamn till Stockholm kan man ibland göra sig en hacka

genom att boka en separat biljett till Hässleholm där man hoppar på tåget från Malmö. Har man dessutom en biljett bokad från Malmö kan man halvera biljettpriset.

- Så är det inte tänkt att fungera. Däremot har vi många olika typer av priser. De varierar beroende på tillgång och tid, säger Magnus Andersson.

Färre just nu-priser Han menar att Blekinge kan drabbas av högre priser än andra regioner på grund av SJ:s avtal med Blekingetrafiken.

- De vill inte att våra just nu-priser, som innebär att man kan hitta riktigt låga priser om man bokar i tid, ska kunna slå fullt ut i Blekinge, säger han.

Men det faktum att en biljett mellan Malmö och Stockholm kan kosta 249 kronor medan en biljett med precis samma tåg, bokad på precis samma tidpunkt, från Hässleholm till Stockholm kostar 567, vill han inte kommentera.

Inte meningen Rekommenderar du att man kollar priserna från alla stationer på sträckan för att man ska få ett så bra pris som möjligt?

- Nej. Det är inte meningen att det ska vara billigare att

köpa en biljett från en tidigare station på samma resa.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.