1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Bil med äldre par skenade

Den 75-årige mannen hade tappat kontrollen över bilen som kom farande i hög fart på den smala vägen. Helglediga flanörer stannade skräckslagna och en 70-årig dam i en mötande bil lyckades med nöd och näppe undvika en kollision.
Karlshamn • Publicerad 8 januari 2007

- Jag hann inte ens bli rädd, berättar hon, när hon efteråt står och pratar med några helgdagslediga flanörer i backen ovanför korsningen mellan Kolleviksvägen och Idrottsvägen.

Där tog den våldsamma färden slut sedan bilen fått sladd och roterande kört in i refugen, tagit med sig en vägskylt, rammat ett elskåp och studsat ut på vägen igen.

Mirakulöst nog klarade sig det äldre paret i bilen utan allvarliga skador.

Körde in i berghäll Det var strax efter klockan tolv i lördags som helgdagslugnet plötsligt förvandlades till dramatik.

- Jag och min man mötte bilen som kom körande på fel sida av vägen. Först körde den på staketet till vänster om bilen och när den sedan fick möte, girade den höger och körde in i en berghäll, berättar en kvinna.

Därefter kanade bilen vidare ner mot korsningen. I marken syns tydliga spår efter framfarten, med en kraftig reva i asfalten längre ner i backen.

Kan ha fastnat på gasen Varför föraren tappade kontrollen över bilen är oklart.

Flera av det trettiotal personer som bevittnade hur räddningstjänsten bände loss paret ur bilen var övertygade om att föraren, av någon anledning, måste ha fastnat med foten på gaspedalen.

Den röda Volvon höll, enligt vittnesuppgifter, en hastighet på mellan 80 och 100 kilometer i timmen uppe på Kolleviksvägen och 50 till 70 nere i korsningen, enligt räddningsledaren Anders Haglunds bedömning.

Fördes till sjukhus Bilen blev rejält kvaddad och den 73-åriga kvinnan i bilen fick ett skärsår i ena handen. Både hon och mannen befann sig i chocktillstånd och fördes i ambulans till Blekingesjukhuset i Karlskrona.

De två taxvalpar som kvinnan hade i knät under färden togs välbehållna om hand av polisen och placerades på ett hundpensionat i Bräkne-Hoby.

Lennart Cromnow
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.