1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Tre män skadades i en olycka på gamla riksväg 15 öster om Karlshamn när deras bil körde rakt in i en vägmaskin. Trots att bilen blev totalt kvaddad kunde männen själva ta sig ut innan räddningspersonal kom till platsen.
Karlshamn • Publicerad 30 maj 2003

Det var strax efter fyra på eftermiddagen i onsdags som en personbil körde rakt in i en vägmaskin på gamla riksvägen mellan Trensum och Åryd. Föraren och två passagerare skadades men lyckades hjälpa varandra ur den demolerade bilen.

Räddningstjänsten kom snabbt på plats och samtliga tre skadade fördes med ambulans till akuten i Karlskrona. Räddningsledare Janne Gunnarsson konstaterade att de tre ändå måste ha haft tur, hela fronten på den lilla personbilen var intryckt.

Kraftiga bromsspår

När olyckan inträffade körde vägmaskinen långsamt i västlig riktning. Personbilen körde rakt in i den bakifrån. Enligt polisen kan olyckan ha berott på att föraren försökte göra en omkörning men fick möte. Kraftiga bromsspår på olycksplatsen tyder på att farten varit hög precis före kollisionen.

Oklart om tillstånd

De tre skadade är alla i 20-årsåldern men några närmare uppgifter om deras tillstånd kunde polisen inte lämna i går.

lotta.andersson@blt.se

0454-30 60 01

Lotta Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.