1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Bemanningsföretag hyr ut tandläkare

Kostnads Konsulterna som nu planerar att öppna en tandläkarmottagning i lågprisvariant i Karlshamn är ett lokalt företag som arbetar med bemanningstjänster.
Karlshamn • Publicerad 9 november 2005

Kostnads Konsulterna har funnits som ekonomisk förening sedan 2004. Från börjar hette de Polsk Manskap, men bytte efter någon månad namn till Kostnads Konsulterna. Polsk Manskap finns dock kvar i form av ett kommanditbolag.

Enbart utländsk personal

Kostnads Konsulterna bedriver i första hand uthyrning av personal, i dagsläget rör det sig enbart om personal från utlandet som hyrs in via bemanningsföretag i andra länder.

-Vi har hyrt ut svensk personal också, men just nu använder vi oss bara av personal från bland annat Polen. Vi har samarbeten med ett stort antal bemanningsföretag där, säger vd Andreas Levin.

Branscher med efterfrågan

Exempelvis har företaget ordnat personal till ett företag som tillverkar kebab i Kalmar och till företag som röjer i skogen efter stormen Gudrun.

Er nya inriktning, tandläkarmottagningar, ligger ganska långt ifrån de branscher ni hur ut personal inom i dag. Varför satsar ni just på tandläkare?

-Det handlar om att hitta branscher där det finns stor efterfråga och där vi kan erbjuda en homogen tjänst till ett bättre pris än vad som erbjuds i dag. Då spelar det ingen roll vad det är för bransch, säger Andreas Levin.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.