1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Häktad misstänkt för grov mordbrand

Under fredagen godkändes häktningsframställan mot den 54-årige man som misstänks för grov mordbrand. Åklagaren bedömer utredningsläget som gott.
Svängsta • Publicerad 5 oktober 2018
Ett trapphus till ett flerfamiljshus brann under tisdagskvällen.
Ett trapphus till ett flerfamiljshus brann under tisdagskvällen.Foto: LENA EHRING

54-åringen greps ganska omgående efter tisdagskvällens anlagda brand i ett trapphus till ett flerfamiljshus på Skyttevägen. Nu begärs han häktad, på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand.

Åklagare Marie Lindström uttalar sig inte när det kommer till bevisning, men säger att hon känner sig helt trygg i att begära mannen häktad.

– Jag anser att jag har så pass bra underlag. Bevisunderlaget kan jag inte säga något om, men misstankegraden är på sannolika skäl vilket är den starkare graden av misstanke.

Hon bedömer att det finns risk att mannen fortsätter begå brott och att han kan försvåra utredningen om han försätts på fri fot. I sin häktningsframställan har hon även begärt att mannen ska förses med restriktioner i häktet.

– Nu är det upp till tingsrätten att avgöra om de håller med mig i den bedömningen, säger Marie Lindström.

Den 54-årige mannen är anhållen misstänkt för grov mordbrand, efter branden i ett trapphus i Svängsta den 2 oktober.

Strax efter lunch meddelade Blekinge Tingsrätt att de godkänner åklagarens häktningsframhållan, inklusive önskemålet om att den häktade ska beläggas med restriktioner.

Åtal, alternativt ansökan om omhäktning, måste ske senast fredag 19 oktober.

Jens OlanderSkicka e-post
Fredrik LundSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.