1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Bästa arbetsplatsen fick pris

Tidningen Commersen har utsetts till västra Blekinges bästa arbetsplats 2005.
Karlshamn • Publicerad 17 november 2005

Det är föreningen företagshälsovård i Blekinge (FFB) som har instiftat en ny tävling där man varje år ska kora den mest hälsobefrämjande arbetsplatsen, ett företag där man antingen har låg eller minskande sjukfrånvaro.

-Vi vill uppmuntra företagen att skapa friska arbetsplatser, säger FFB:s ordförande, Rolf Persson.

Bedömt arbetsmiljön

Runt 80 företag i västra Blekinge har bjudits in att delta i tävlingen och av dem har åtta nominerats. Här finns till exempel städservice i Karlshamns kommun, Karlshamns hamn och Volvo IT i Olofström. Två speciellt utbildade examinatorer har besökt arbetsplatserna och bedömt arbetsmiljön. Därefter har en jury bestående av representanter för FFB och facken Kommunal och Metall valt ut en vinnare.

Juryns val föll på Commersen som fick priset "för stort och engagerat arbetsmiljöarbete i småföretagets verklighet med småföretagets resurser".

Må bra på arbetsplatsen

Enligt Anneli Enckell, delägare i företaget, är det viktigt att personalen känner delaktighet för att de ska må bra på sin arbetsplats.

-Vi har ett väldigt bra samarbete och så har vi en stor öppenhet när vi diskuterar företagets framtid med medarbetarna, säger hon.

Maria Wogensen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.