1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Barnen bjöd på musikalisk vårbukett

Ett säkert vårtecken är när musikskolans elever turnerar runt bland skolorna. Då får de unga musikanterna chansen att visa upp sina färdigheter.
Prästslättskolan var en av spelplatserna i går.
Karlshamn • Publicerad 12 april 2013
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Musik i massor. Musikskolans elever framträdde bland annat på Prästslättskolan i går. Det var ett av många stopp under deras turnévecka, som innehåller en stor bredd av musik.
Musik i massor. Musikskolans elever framträdde bland annat på Prästslättskolan i går. Det var ett av många stopp under deras turnévecka, som innehåller en stor bredd av musik.Foto: Lena Ehring

Självfallet inledde kören med en passande sång, där en av stroferna var: "våren är på gång!". Det var omkring 30 andraklassare som framträdde inför kompisarna och fick inleda gårdagens skolkonsert. Många i publiken tog tillfället i akt att njuta av musiken inför kommande nationella prov.

Intresset för att spela instrument är stort på Prästslättsskolan, vilket visade sig i den bredd av instrument och mängd av musicerande elever som framträdde under konserten. Cellotjejerna spelade Gubben Noa och Lilla snigel medan kvartetten av blockflöjtister spelade en Blommig blues och Björnen sover. Matilda Håkansson, klarinettjej, hade barnsångsklassikern Lilla katt på sin repertoar.

Flest till antalet var de unga 13 violinister som fyllde scenen med råge. De fick inspiration av Elin Mukka, som hade tränat på sin fiol längre än dem. Hon fick mycket applåder för sitt vackert framförda klassiska stycke.

Färgstarkast i går var de fyra killarna som spelade Blinka lilla stjärna med ficktrumpeter i blått, grönt och rött. Rockigaste tonerna fixade trummisarna Elias Olson och Felix Stålner, som båda fick rejäla applåder av kamraterna i publiken. Flickan i Havanna och The Train blev finalen med orkestern på scenen.

Musikskolans projektvecka inleddes redan i måndags morse med en första konsert på Montessoriskolan i Karlshamn och sedan dess har eleverna hunnit med 25 spelningar. I går framträdde eleverna ytterligare nio gånger och de har två spelningar i dag, på musikskolan och Citygallerian. I morgon, lördag, avrundas turnén med solister och ensembler under några timmar på gallerian för den som är nyfiken på att lyssna på musikskoleeleverna.

Peter Nyberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.