1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Även Karlshamn ska få vittnesstöd

Redan i maj ska vittnesstöd finnas även vid Blekinge tingsrätt i Karlshamn. Inom kort börjar rekryteringen av frivilliga.
Karlshamn • Publicerad 10 januari 2002

I gårdagens tidning presenterade BLT en kartläggning av de tingsrätter och hovrätter i landet som erbjuder vittnesstöd. Bland annat saknas vittnesstöd vid hovrätten över Skåne och Blekinge, och även vid Blekinge tingsrätt i Karlshamn.

Snart igång

Men nu säger Ann-Chrestin Svensson, ordförande i Brottsofferjouren i Karlskrona, att en fungerande stödverksamhet i Karlshamn snart kommer att vara i gång.

Minst tio personer

- Förhoppningsvis kommer vi att rekrytera minst tio personer till Karlshamn. Det får inte vara för betungande. Det är ju ideellt arbete och det ska vara roligt och spännande.

Pengar finns tilldelade från Brottsofferjouren och det är

redan klart med en lokal i tingshuset i Karlshamn. Under våren ska utbildning ordnas och i maj ska vittnesstödet vara i full gång.

- Vi är stort sett färdiga. Nu ska vi bara börja rekrytera och det blir nog inget större problem, säger Ann-Chrestin Svensson.

Personalen vid Blekinge tingsrätt i Karlshamn är enligt Ann-Chrestin mycket positiv till att få vittnesstöd.

- Det underlättar ju även deras verksamhet. Ett lugnt vittnesstöd innebär ett lugnt vittne.

Pernilla Östlund
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.