1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Åtta får behålla sina jobb

8 av de drygt 20 anställda som varslats om uppsägning på Berg & Berg i Kallinge får tillfälligt stanna kvar på träföretaget.
Vd Jan Söderberg är just nu på resa i Europa för att skaffa nya kunder och förhoppningsvis rädda fler jobb eller åtminstone trygga sysselsättningen för de 110 som inte omfattas av varslen.
Karlshamn • Publicerad 3 september 2001

De åtta anställda får sin uppsägning uppskjuten med en månad, men Jan Söderberg vågar inte lova att ens någon av de 22 som varslats kommer att få tillbaka sina fasta jobb.

"Gör vad vi kan"

- Vi gör verkligen vad vi kan och så snart det finns utrymme för en ny tillsvidareanställning så kommer första personen på listan att ringas upp, säger han.

Berg & Bergs varsel i våras hängde samman med en allmän nedgång på marknaden för trägolv, men också med att företaget mist sin största kund - ett träföretag i Tyskland

Reser runt

Jan Söderberg reser just nu runt i Europa för att försöka skaffa nya kunder som ersättning. Förra veckan var han i Tyskland och i dag och senare i veckan kommer engelska trägolvsgrossister att få besök. Efter varslen har Berg & Berg 110 anställda och enligt Jan Söderberg är deras anställningar relativt trygga.

- Antalet är lagom för de volymer vi har i dag. Varje ny kund är en bonus att lägga ovanpå och jag är säker på att åtminstone några av dem vi bearbetar också kommer att göra beställningar, säger Jan Söderberg.

Berg & Berg övergår i dag från treskift till tvåskift som ett led i anpassningen till den minskade försäljningen. Sista leveransen till den avhoppade tyske kunden går den 31 oktober.

Christer Thörnquist
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.