1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Den 46-årige man som misstänks för att ha misshandlat ägaren till restaurang Balkan, åtalades i går.
Förutom misshandel, gäller åtalet också två fall av hot mot tjänsteman riktad till personalen på socialförvaltningen och olaga hot mot en butiksanställd.
Karlshamn • Publicerad 25 november 2003

I början av november kom 46-åringen in på restaurang Balkan i Karlshamn och beställde en öl. Eftersom restaurangägaren kände mannen som stökig och våldsam vägrade han att servera honom alkohol. 46-åringen ska då ha kastat sig över restaurangägaren och givit honom flera knytnävsslag i ansiktet.

Anmäler ägaren

För detta åtalas han nu för misshandel. Själv hävdar 46-åringen emellertid att det var restaurangägaren som hoppade på honom och han har därför gjort en motanmälan.

46-åringen åtalas också för hot mot tjänsteman. Enligt åklagaren har han i början av oktober hotat två socialsekreterare på socialkontoret i Karlshamn. Bara några veckor senare ska han också ha hotat en enhetschef på samma ställe genom att säga "jag ska slå in skallen på dig".

För kränkning

De båda socialsekreterarna och chefen vill ha vardera 5 000 kronor i ersättning för kränkningen.

46-åringen har enligt åtalet också hotat att "slå in skallen på" en anställd i en butik i Karlshamn.

Maria Wogensen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.