1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Äldre kvinna kan ha drunknat

Strax före fem i eftermiddags var en äldre kvinna nära att drunkna vid Kolleviks camping. Flera vittnen försökte rädda livet på kvinnan som fördes i ambulans till akuten.
Karlshamn • Publicerad 10 juli 2014
Låg livlös i vattnet. Vittnen gjorde tappra försök att rädda den äldre kvinnans liv innan räddningstjänsten kom till Kolleviks camping.
Låg livlös i vattnet. Vittnen gjorde tappra försök att rädda den äldre kvinnans liv innan räddningstjänsten kom till Kolleviks camping.Foto: Bo Åkesson

Kvinnan befann sig i vattnet 15–20 meter från stranden när några vittnen på stranden upptäckte att något inte stod rätt till.

– Kvinnan låg livlös i vattnet och vittnena försökte rädda livet på henne med hjärt– och lungräddning, berättar räddningsledaren Peter Jönsson. Han kallar agerandet rådigt och föredömligt.

När BLT kom till platsen kvart över fem var kvinnan förd till akuten i Karlskrona i ambulans.

Strax före 19.00 i går meddelade landstinget Blekinge att kvinnan är allvarligt skadad.

Lennart Cromnow
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.