1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Äggstockfestivalen lyckad på alla plan

Ett exemplariskt arrangemang. Så lyder omdömet om sommarens musikfestival Äggstock efter en utvärdering.
Alla inblandade parter är mycket nöjda med årets upplaga av festivalen.
Karlshamn • Publicerad 3 oktober 2003

Ett tag såg det ut som det inte skulle bli någon Äggstockfestival i år. Föreningen Äggstock ställde hastigt in när de, kort före festivalen, fick veta att kommunen krävde ett helnyktert arrangemang för att hyra ut Bellevueparken. Men efter att ha träffats och diskuterat saken enades kommunen och föreningen om en kompromiss: sträng nykterhetskontroll för ungdomar under 18 år och fritt fram för öl och vin för de äldre.

Därmed kunde den tionde Äggstockfestivalen genomföras i juli.

Nykterheten var bättre

För ett par veckor sedan träffades representanter för kommunen, polisen och föreningen Äggstock för att utvärdera arrangemanget.

Alla tycks vara nöjda. Polisen konstaterar att man inte har behövt göra några ingripanden och nattvandrarna hävdar att nykterheten var bättre än vid föregående års festival.

Gav ett överskott

Vaktmästaren i Bellevueparken säger att arrangemanget sköttes exemplariskt och att ingen skadegörelse förekom.

Även föreningen Äggstock är nöjd, inte minst för att festivalen gick ihop ekonomiskt och till och med gav ett litet överskott som kan användas nästa år.

Christer Petersson, fritidskonsulent, är glad och lättad över att festivalen trots allt kunde genomföras och dessutom blev så lyckad.

- Allt går att lösa bara man sätter sig ner och pratar, säger han.

Maria Wogensen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.