1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

50-talsnostalgi för hela familjen

Regnet hindrade inte publiken att komma till Mörrums folkets park och titta på gamla bilar i lördags. Karlshamns Yankeeklubb hade dragit ihop flera vrål-åk från när och fjärran. Från blanka 50-talsbilar till nybyggda modeller av gamla bilar och långa 70-talsmonster.
Karlshamn • Publicerad 10 september 2001

Mest speciell var kanske Karl-Erik Willanders Rambler Cross-Country från 1955, med matchande husvagn i korallrött och träpanel.

- Det här är den enda i sitt slag i hela Europa, säger Karl-Erik glatt. Han köpte den av en skrothandlare för sju år sedan. Då hade den stått avställd efter att den förre ägaren, från Sollefteå, hade slutat köra den.

Bilklubbar från USA

- Han sa att den inte gick att rusta upp, men det gick alldeles utmärkt, fortsätter Karl-Erik Willander. Den är en sensation.

I hela USA finns det bara ett par bilar av samma modell och det händer att bilkubbar på andra sidan Atlanten hör av sig och frågar om Karl-Erik vill komma över med bilen och visa upp den.

- Jag har blivit inbjuden till Nash-klubbens 100 årsjubileum i USA, säger Karl-Erik Willander. Kanske åker jag dit.

Då och då kommer det amerikaner och hälsar på honom hemma i Arkösund utanför Norrköping också. Bara för att beskåda den korallröda bilen.

Familjen på utflykt

- Modellen heter Cross-Country för det var en sådan man skulle kunna ta ut hela familjen i på utflykt, och inte bara åka på vägar utan även off-road, berättar Willander.

Inne i husvagnen, som matchar bilen både i färg och utseende även om den är något nyare, finns det fullt av femtiotalsnostalgi. Hela campingutrustningen är med.

- Slutar det regna så tänkte jag ställa ut det här framför bilen, så det blir en riktig familjefest à la 50-tal.

Karin Abrahamsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.