1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

300 marschaller tändes för barn som får cancer

I dag tändes 300 marschaller på torget i Karlshamn. En för varje barn i Sverige som insjuknar i cancer varje år.
Karlshamn • Publicerad 15 februari 2013
Ljusmanifestation. Fem familjer samlades under fredagen för att tända 300 marschaller. Det är siffran för antalet barn i Sverige som varje år insjuknar i cancer.
Ljusmanifestation. Fem familjer samlades under fredagen för att tända 300 marschaller. Det är siffran för antalet barn i Sverige som varje år insjuknar i cancer.Foto: Bo Åkesson

Fem familjer samlades under fredagseftermiddagen på torget i Karlshamn för ljusmanifestationen. Det är barncancerfonden som har tagit initiativet att uppmärksamma den internationella barncancerdagen runtom i landet.

– Det känns jättebra och vi har fått mycket hjälp av allmänheten att tända, säger Sadri Jashanica strax efter att de 300 marschallerna har tänts.

Rebecka Bergman var också en av föräldrarna som var med under eftermiddagen. Hon tycker att det är jätteviktigt att marschallerna tändes på torget för att belysa att barncancer är den sjukdom som flest barn dör i.

– Det är ändå 25 procent som inte klarar sig, säger hon.

Även i Karlskrona sker det en ljusmanifestation under fredagen.

Towe Olsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.