1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

I går åtalades den 30-årige man från Lettland som försökte föra in över 54 000 tabletter och ampuller av dopningsmedel via färjeläget i Stilleryd.
Beslaget var det största någonsin i Östersjöregionen och efter gripandet i augusti nystades en omfattande smugglingshärva upp..
Karlshamn • Publicerad 1 oktober 2002

En 30-årig man från Riga i Lettland åtalades i går vid Blekinge tingsrätt, Karlshamn, för grov smuggling och grovt dopningsbrott. Han riskerar ett fängelsestraff på upp till sex år vid en fällande dom.

Medresenär släpptes

Det var den 24 augusti som mannen försökte föra in 1 870 ampuller och 52 400 tabletter innehållande anabola steroider och testosteron.

Mannen ertappades av tullare vid Stilleryds färjeläge och har sedan dess suttit häktat i Karlskrona. Hans kvinnliga medresenär greps också, men släpptes senare och avfördes från utredningen.

Största beslaget någonsin

Beslaget var inte bara det största någonsin av dopningsmedel i Tullverkets Östersjöregion. Avslöjandet ledde dessutom till att en mer omfattande dopningshärva nystades upp i trakten av Sundsvall och Timrå i Medelpad.

I samband med huvudförhandlingen i Karlshamn kommer mannen också att stå inför rätta misstänkt för två tidigare fall av försök till smuggling av dopningsmedel. Mannen har erkänt att han redan i juli smugglade in ytterligare 70 000 så kallade ryssfemmor och 1 800 ampuller med medlet nandrolon, den gången via Nynäshamn. De varorna överlämnade han sedan till två män, 24 och 26 år gamla, i Sundsvall.

Åtalet och den kommande rättegången i Karlshamn drivs av kammaråklagare Thomas Elofsson vid den internationella åklagarkammaren i Helsingborg.

Christian Hylse
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.