1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

22-åring skadad i ansiktet

En 22-årig sölvesborgare skadades vid en arbetsplatsolycka på Mörrums Bruk vid åttatiden i går morse. En slang träffade mannen i ansiktet och han fick frakturer på näsbenet och vid ögat.
På grund av blödning bakom ögat fördes 22-åringen till neurokirurgen i Lund.
Karlshamn • Publicerad 19 januari 2002

- Men läget är väldigt stabilt. Den bedömningen gör läkarna, säger Rolf Nilsson, säkerhetschef på Mörrums Bruk.

Det var i samband med renspolning av värmeväxlar i en cistern som den 22-årige mannen från Sölvesborg skadades. Han hade fört upp en slang med högtrycksvatten i ett rör när plötsligt munstycket släppte. Slangen for i väg med våldsam kraft.

- Den träffade honom som en pisksnärt i ansiktet, säger Rolf Nilsson.

En kollega till 22-åringen, båda jobbar på ett företag från Sölvesborg som är underentreprenör, var på plats inne i cisternen och slog omedelbart larm och efter någon minut var brukets akutsjukvårdare på plats.

Efter fem till sex minuter kom även ambulansen till Mörrums Bruk. Räddningstjänsten tillkallades för att vara behjälpliga vid utbärandet av den skadade mannen.

För hålet in till cisternen hade en diameter på endast en halv meter och det var inte helt lätt att ta ut 22-åringen från olycksplatsen.

Ambulansen förde honom först till Blekingesjukhuset i Karlskrona och därefter åkte han vidare till neurokirurgen på universitetssjukhuset i Lund.

Det var på grund av den lätta blödning som mannen hade bakom ögat som han fördes till Lund. Läkarna ville ha koll på att den verkligen stoppade upp.

Säkerhetschef Rolf Nilsson konstaterade att det skedde sju mindre olyckor på Mörrums Bruk i fjol. Mellan åtta och tolv arbetsplatsolyckor brukar det i genomsnitt vara.

Peter Nyberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.