Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fem gripna för inblandning i Kalmarmord

Fem personer har frihetsberövats misstänkta för bland annat inblandning i mord i Kalmar.
– Morden har kopplingar till en pågående konflikt mellan kriminella grupperingar säger kammaråklagare Johan Henningsson.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kalmar • Publicerad 15 mars 2023
Kammaråklagare Johan Henningsson berättar om att fem personer har frihetsberövats kopplade till morden i Kalmar.
Kammaråklagare Johan Henningsson berättar om att fem personer har frihetsberövats kopplade till morden i Kalmar.Foto: Mats Holmertz

Polisen går nu ut med att fem personer under helgen har gripits i Stockholm och Norge.

– Efter helgens polisiära insatser i Oslo samt Stockholm sitter numera sammanlagt 13 misstänkta personer anhållna eller häktade för inblandning i den våldsvåg som under 2022 drabbade Kalmar. Morden har kopplingar till en pågående konflikt mellan kriminella grupperingar säger kammaråklagare Johan Henningsson som leder ett antal av förundersökningarna, i ett pressmeddelande.

Annons

De fem personerna som frihetsberövades i helgen misstänks för delaktighet i brott som mord, anstiftan till försök till mord, förberedelse till mord, medhjälp till försök till mord, grovt vapenbrott samt anstiftan till grovt vapenbrott.

De aktuella brotten har inträffat under februari 2022, augusti 2022, december 2022 samt januari 2023.

TIDSLINJE: SKOTTLOSSNINGARNA I KALMAR – DET HÄR HAR HÄNT:

De frihetsberövade är fyra män i 20–25-årsåldern samt en kvinna i 25-årsåldern.

– Det är ett mycket omfattande utredningsarbete från polisen som ligger till grund att så många har kunnat frihetsberövas i de pågående mordutredningarna samt övriga utredningar med följdbrott, säger Johan Henningsson.

– Polisen har genom utredningsarbetet och andra åtgärder kunnat förhindra ett antal grova våldsbrott i Kalmar och på andra platser i Sverige.

Två av de misstänkta greps i Norge och utlämningsförfarande till Sverige har inletts.

Alla de gripna personerna är även anhållna.

Daniel BogeforsSkicka e-post
Lotta WaghornSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons