1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Ack, alla dessa galor man måste bevista...

Nyheter • Publicerad 18 januari 2013

Tre galor på fyra veckor.

Det smakar fågel, som räven sade.

Nej, jag tänker inte på Oscarsgalan, någon flummig musikvariant eller Generation Tintins grandiosa bankett. Jag är ingen skådespelare och definitivt inte heller någon musiker, även om duschrösten kan få de flesta att fälla en tår. Generation Tintin har ingen dessutom ingen bankett. Det skulle jag nämligen ha känt till om fallet var just så.

Icke. Här snackar vi sport, inklusive en hel del fyrbenta kamrater. Hästar, inget annat.

Att frekventera en gala kräver sin karl. Slipsknuten måste helt enkelt vara rätt då jag fortfarande ännu inte har nått de festligheter som kräver en fluga. Fast slipsen utgör inget problem, den knuten fixade farsan för flera år sedan och än så länge har jag inte haft anledning att ifrågasätta tekniken. Visserligen har modet skiftat en del, men jag har ännu inte blivit påhoppad för den detaljen.

Skorna måste vara putsade som aldrig förr. Det har jag också sett till att de är. Eller var. Förr alltså.

Kostymen är ett kapitel i sig. Den har en tendens att göra sin ägare en smula varm. Speciellt när det kommer till spännande prisutdelningar. Därför är det ett måste att behålla kavajen på, speciellt om du har en ljusblå skjorta. Jag bjuder läsekretsen på detta tips i hopp om att ni slipper pinsamma situationer. Inte för att jag själv skulle ha utsatt mig för något sådant, men jag känner till människor, faktiskt vänner till mig, som har drabbats av det problemet.

När det viktiga skjortvalet är avklarat kan du i stort sett anse dig klar. Jag har den lyxen att jag aldrig behöver ha något tacktal i bakfickan då jag sällan är nominerad. Jag skriver sällan då hoppet är det sista som överger människan och vem vet....

Kanske finns det ett pris för värsta slice, endast golfare känner till denna hemska åkomma, på Blekinge IF:s Idrottsgala nästa år? Då måste jag vara högaktuell.

Avslutningsvis noterar jag att ordet katastrof används på tok för ofta. Det ska liksom inte skämtas bort. Å andra sidan var den tv-sända Idrottsgalan i måndags nära. Farligt nära...

Annie Nilsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.