1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Bra att Sverige uteblev

Nyheter • Publicerad 9 juli 2014

Jag tycker att det har varit ett alldeles utmärkt fotbolls-VM. Det allra bästa är att Sverige inte är med.

Tänk bara hur det skulle sett ut annars i våra vanligaste kvällstidningar. Sida upp och sida ner om Sveriges laguttagning, förberedelser, strategier. Katastrofartiklar om sträckta vadmuskler och förkylningar. Allt detta redan innan VM ens har börjat.

Och när man väl sparkat igång blir det riktigt pådrag. Efter första förlusten kommer kravet på förbundskaptenens avgång, och efter den andra spekulationer om att Zlatans storhetstid är över. Och sen breder den slutliga katastrofstämningen ut sig över landet när Sverige inte går vidare efter gruppspelet.

Tänk, vad skönt att slippa allt detta. Nu behöver fotbollsälskarna inte lida med Sverige och kan istället sitta lugnt framför TVn kväll efter kväll och njuta av internationell toppfotboll.

Och kvällstidningarna kan i lugn och ro ägna sig åt att verkligen gå till botten med andra angelägna ämnen som sommarvädret; (nyss var det "katastrofkyla" när det var 18 grader varmt, och sen "värmechock" när det går upp mot 28).

Okej. Jag har också hört talas om det visst gick rätt bra för Sverige i fotbolls-VM för 20 år sen. Jag såg till och med halva bronsmatchen.

Vi var i Stockholm då och valde en promenad på Södermalm istället för fotboll på TV denna vackra sommarkväll. Vi vandrade längs folktomma gator, men det var inte tyst. Ur varje sommaröppet fönster hördes upphetsade kommentatorsröster - och sen ett glädjevrål!

– Det blev visst mål för Sverige, det var väl trevligt, sa vi till varandra.

Sen upprepades målglädjevrålet ännu en gång.

Och en gång till!

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.