Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Insändare

Trafikverket bör ordna tågstopp i Sandbäck

På så vis skulle attraktionskraften öka för de norra kommundelarna och det skulle kunna gå att pendla.
Publicerad 10 juli 2024
Detta är en insändare i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Nu när Sydostlänken ska byggas bör man kunna åka tåg även från Sandbäck, skriver Ulf Svensson. Här Oloftsröms bangård.
Nu när Sydostlänken ska byggas bör man kunna åka tåg även från Sandbäck, skriver Ulf Svensson. Här Oloftsröms bangård.Foto: Bo Åkesson

Det är med tillförsikt vi ser fram mot att Sydostlänken ska börja att byggas. Tidöregeringen har gett klartecken och byggstarten ska ske någon gång under 2027. Centerpartiet i Sölvesborg har tidigare lämnat in en motion till Sölvesborgs kommunfullmäktige där vi ansåg att ett tågstopp i Sandbäck vad gäller persontrafik kunde vara lämpligt.

Svaret från Trafikverket löd att inget kommer att göras innan Sydostlänken påbörjas. Så vi ser framåt och ser att man ska kunna åka tåg från Sandbäck i framtiden. På så vis skulle attraktionskraften öka för de norra kommundelarna och det skulle kunna gå att pendla.

Annons

Centerpartiet vill att fler kan bo på landsbygden och att man inte ska behöva använda bilen eller var så beroende av bilåkning när man kan ta sig fram på järnvägen. Pågatågen skulle kunna stanna på de mindre orterna vilket också var andemeningen från början med dessa tåg.

Perrongen i Sandbäck behöver ses över och där finns tre spår så det går även att möta andra tåg där. Med små medel kan Trafikverket faktiskt se till att man kan åka tåg från Sandbäck.

Ulf Svensson, Centerpartiet Sölvesborg

Annons
Annons
Annons
Annons