1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Varför ska Blekinge (s)traffas?

Nyheter • Publicerad 17 januari 2002

Vad har egentligen statsminister Persson emot Blekinge och dess invånare? Först ingen landshövding under lång tid och när sedan platsen äntligen blir tillsatt så är det Ingegerd Wärnersson som kommer.

Vet hut! Vet sjufalt hut! Så röt den dynamiske hasslöriksdagsmannen Fabian Månsson när oförrätterna blev för stora. Så borde vi blekingar ryta en dag som i dag. Blekinge befinner sig just nu i snabb utveckling som kommer att kräva en aktiv och aktad landshövding med gott anseende bland de styrande i Stockholm. I den mån Ingegerd Wärnersson haft något sådant tidigare så är det alldeles säkert förbrukat nu efter en sällsynt dålig insats som skolminister. Det är inte första gången en socialdemokratisk statsminister använder sig av Blekinge som deponeringsplats. Så gjorde Olof Palme 1974 när han gav oss Camilla Odhnoff. Det fick vi lida för i många år och nu är det tydligen dags igen. Vad är det egentligen socialdemokratiska statsministrar har emot oss blekingar?

Ulf Andersson

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.