1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Vård viktigare än bredband

Nyheter • Publicerad 31 oktober 2001

Karlshamns kommun ha stora problem med budgeten, nu skyller politikerna på varandra och förvaltningarna, plötsligt inför man generellt köpstopp, hur det nu skall kunna fungera. Enligt personalen i vård och omsorg fick man i våras löfte om nya arbetskläder och skor, vilket löfte ännu ej infriats och nu hänvisar man till rådande köpstopp. Det "bidde inte bara en tumme". Ett anmärkningsvärt agerande att bryta ett givet löfte.

Jag tror det är mycket viktigt att man står för vad man utlovat, personalvård, personlig uppskattning, ger trivsel och arbetsglädje. Varje dag får man i media höra och läsa att sjukfrånvaron ökar dramatiskt, grunden kanske delvis finns i vad som ovan sagts. Man bör väl satsa mer på personalvården, en viktig faktor.

Som det för närvarande är blir det mest satsningar på data-It-bredbandsutbyggnad, där det grävs och investeras. En satsning som sannolikt kostar mycket och är till för företag och privatspersoner i relativt ringa omfattning, men samtliga skattebetalare får vara med om finansieringen eftersom denna sker med statliga och kommunala pengar = skattemedel. Ofta har man fått läsa och se att bredbandsbolagen är konkursmässiga samtidigt som man får vet att bredbanden snart är överflödiga på grund av trådlös utbyggnad.

Det vore kanske bättre att bromsa upp en alltför hastigt accelererande bredbandsutbyggnad och istället satsa lite pengar på bättre personalvård. Många känner sig säkert utarbetade, åsidosatta och överflödiga.

Den personliga kontakten är A och O den kan aldrig ersättas av datorer, robotar och dylikt.

Kurt Ek

Asarum

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.