1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Utveckla bygden

Nyheter • Publicerad 15 januari 2002

Moderaterna Karl-Gösta Svenson och Carl-Göran Svensson oroar sig för utvecklingen i Karlskronas östra kommundel, Jämjö med omnejd. De är inte ensamma om detta. Alla vi som bor i detta område känner att något måste göras för att utveckla bygden. De båda moderaterna lämnar en del bra förslag till förbättringar.

Katten kring het gröt

Samtidigt går de som katten kring het gröt vad gäller den verkliga knäckfrågan, nämligen problemen kring E-22. Såvitt jag förstår vill de helst ha en ny vägsträckning, flera kilometer norr om Jämjö uppåt Sälleryd, vilket betyder att en mycket liten del av den befolkning de värnar om kan nyttja denna väg. Trängseln genom Jämjö ska bestå och kostigen över Ramdalaslätten och genom Öljersjö duger gott är deras slutsats. Köerna bakom traktorer och allehanda jordbruksmaskiner får Jämjöborna lära sig att leva med.

Nu bor ju båda herrarna i ett känsligt område om vägen får en sydligare sträckning som gynnar oss alla.

Är detta månne ett skäl varför man inte utvecklar resonemanget mera kring en ny sträckning alternativt en förbättring av E-22?

Norr om Jämjö har nuvarande E-22 en god standard ända upp till Smålandsgränsen. Ska denna del inte utnyttjas vid en ny sträckning?

Moderater brukar i alla sammanhang säga att man inte ska slösa med allmänna medel. De båda Jämjö-moderaterna tycks i denna fråga vara pigga på att göra det, eller hur?

Lennart Alsén

Fågelmara

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.