1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Nyheter • Publicerad 20 oktober 2001

I dag har jag varit på Marinmuseum med min klass och jag tycker det är dåligt när man går ner under havsytan, för man ser ingenting igenom rutorna. Jag tycker dom ska anlita dykare för att rengöra glasrutorna.

David Swenson,

11 årI Sverige finns en miljon hörselskadade. Detta är vårt vanligaste funktionshinder, ändå är hörselskadade en tämligen bortglömd grupp i samhället.

Kan det bero på att vi inte är särskilt synliga? En rullstol och frånvaron av en rullstolsramp ger en tydlig bild av funktionshindret.

Många hörselskadade har dessutom en tendens att undvika miljöer där de inte kan vara delaktiga. HRF anser därför att hörselskadade måste bli synligare och tydligare för att medverka till att en god ljudmiljö och fungerande hörslingor blir en självklarhet.

För vem kan ignorera en miljon människor som knackar på dörren och vill komma in?

Hörselskadade, stå upp och visa att ni finns!

Kerstin Linde,

Ordförande HRF

Distrikt Blekinge

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.