1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Smärtvården i Blekinge

Nyheter • Publicerad 31 januari 2002

Landstingsrådet Bernth Johnson har i lokalpressen svarat landstingspolitikern Solveig Johansson (m) på hennes insändare angående vården för patienter med smärta. När man som lekman läser Johnsons svar undrar man om han själv egentligen begriper vad han säger.

Hoppas att den han riktar sig till trots allt begriper något. För folk i allmänhet är det i alla fall ett ordfrosseri utan dess like, men som är ganska vanligt bland politiker som tror sig kunna övertyga med en massa ord - ibland onödiga - staplade på varandra.

Han talar om smärtenheter här och dagrehabiliteringar där, om smärtteam hit och specifika smärtteam dit, om olika kliniker och primärvård samt om Blekingesjukhuset här och Blekingesjukhuset där. En salig blandning av vårdställen omöjliga att hänga med på. Han säger vidare att "Blekingesjukhuset bedömer" och "sjukhuset menar" si och så, men man får inga konkreta besked om vem det egentligen är som bedömer eller menar. Är det den politiska ledningen eller är det de som kan smärtvård?

Intrycket av hans svar kan dock inte tolkas på annat sätt än att smärtvård inte tillhör något landstinget prioriterar. Så nu vet ni det alla smärtpatienter!

Ett citat ur en av Tegnérs dikter passar väl in i sammanhanget: "Vad du ej klart kan säga vet du ej; med tanken ordet föds på mannens läppar: det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta".

Sven Ahlström

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.