1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Ska trogna hyresgäster betala mer

Nyheter • Publicerad 25 januari 2002

Öppet brev till Olofströmshus AB och hyresgästföreningen eftersom det har kommit fram nya uppgifter sedan min insändare var införd i BLT den 12 januari.

Vi hyresgäster på V Storgatan 13-21 har från den 1 januari påförts extra avgift 25 kronor i månaden för en etta och 50 kronor i månaden för en tvåa. (300 kronor respektive 600 kronor per år). Orsaken skulle vara att vi bor i ett "attraktivt område".

Nu hör till saken att fastigheten intill (adress V Storgatan 11) har privat ägare. Han har inte höjt deras hyra utöver ordinarie. Denna fastighet ligger strax intill V Storgatan 13 med bara en liten gräsmatta emellan. Då är det horribelt att påstå att vi hyresgäster som bor granne med V Storgatan 11 skulle bo i ett attraktivt område när inte ovannämnda fastighet gör det.

Vi hyresgäster har hört från tillförlitligt håll att även orsaken till den extra höjningen skulle vara att det är få hyresgäster som flyttar från området.

Man tar sig för pannan! Skall inte bolaget vara tacksamma för att de har trogna hyresgäster och belöna oss i stället för att straffa oss med extra höjning på hyran.

Tänk vad det kostar bolaget annars med omflyttningar.

Fortfarande förbannad

hyresgäst nr 1126 Olofström

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.