1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Nej tack till ny fiskeindustri

Nyheter • Publicerad 22 september 2001

Tänk er... ni seglare, motorbåtsägare och turister.

Ni kommer från sydost upp mot Danziger gatt, rundar Ellerbordarna och Kammersviksbordarna. Där tar ni ens på Högaskär...och där ser ni i väst en gigantisk fiskodlingsindustri.

Är detta vad vi Ronnebybor vill med vår vackra skärgård?

Vad skall då denna fiskfabrik släppa ut i havet?

Som lekman kan jag ej bedömma detta, men troligtvis blir det en ytterligare kvävedos med mera. Varför har vi Ronnebybor då byggt reningsverk?

Pratar om fiskeförbud

Till yttermera visso, pratar länsstyrelsen om fiskeförbud på gädda och abborre under lektiden. Bland annat beroende på kväveutsläppen i havet, vilket gynnar "skräpfisk" som äter upp gädd- och abborreyngel.

Att de har valt att placera anläggningen 1000 meter från Ronneby kommuns mest besökta badplats, Gökalv, ställer ännu mera frågor!

Lockar inte turister

Alla fiskodlingar drabbas då och då av sjukdomar. Varvid medicin behöver till föras. Hur denna tillförsel av till exempel antibiotika m.m. påverkar den vilda fisken vet ingen.

Ronneby kommun vill ha ökad turism sägs det, men den turist som möts av detta industrikomplex i ytterskärgården lär inte återkomma.

"Go Fish"har i dagsläget en anläggning norr om Lågaskär, som redan den är nog.

Anders Svensson, Kallinge

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.