1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Låt inte plånboken avgöra ditt val

Valet som kommer är mer eller mindre ett ödesval för innevånare som av en eller annan orsak ej i dagsläget tillhör de så kallade produktiva i samhället.
Nyheter • Publicerad 10 september 2010

Varje dag får vi i vår verksamhet uppleva att personer av åldersskäl, sjukdom, sociala skäl, med mera, fått ett mycket svårt liv på grund av att man blivit minst sagt styvmoderligt behandlade av samhället. Kanske är man utförsäkrad från något av trygghetssystemen, eller så har man fått sin sjukskrivning misstänkliggjord av personer som man inte ens har fått möjlighet att träffa, eller så har man fått ”sin läkares kompetens ifrågasatt”. Det är denna typ av behandling från samhällets sida, som gör att man helt fråntagits den lilla trygghet som man tidigare har haft.

Att tvinga ut människor i ren misär på grund av att skattebördan skall bli mindre för dem som redan har det ganska bra är väl det mest cyniska vi kan göra mot våra medmänniskor? Det visas i dag siffror och tabeller på nästan allting, men ännu har jag ej sett några siffror på hur många människor som har fått nervsammanbrott, sömnlösa nätter och olika följdsjukdomar av den otrygghet som de känner, ej heller har det redovisats hur många självmord som dagens samhällssyn har fört med sig!

Hur du än lägger din röst på valdagen – tänk på att vi alla har olika förutsättningar beroende på vad vi har med oss i just vårt ”bagage”! I ett civiliserat samhälle måste det finnas utrymme även för de svaga och udda människorna! Vi måste alla hjälpa varandra. Låt inte plånboken avgöra ditt val, även din tillvaro kan ändras från ett ögonblick till ett annat. Som medvandrare tillsammans med alla andra måste vi visa empati och förståelse för varandra! Min erfarenhet är att det är mycket få människor som inte vill göra rätt för sig! Det är vår skyldighet att ge förutsättningar som är realistiska och rimliga utifrån var och ens förmåga. Detta gäller även i lilla Ronneby.

Lycka till med ditt val, men vi ber dig, var inte delaktig i att slå ut dina medmänniskor. Konsekvenserna blir på sikt förödande för oss alla!

Mor Oliviagårdens

verksamheter

Carin Nilsson

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.