1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Kompetenshöjning måste ske med förnuft

Nyheter • Publicerad 25 oktober 2001

Kommunledningsförvaltningen i Karlskrona har under lång tid ihärdigt arbetat med att förverkliga en helt ny serviceförvaltning. Vid en genomlysning visade det sig vara en dålig produkt som hänvisades till papperskorgen. Kort efter fick kommunledningsförvaltningen nya politiska direktiv att arbeta fram en annan liknande modell till organisation. Förslaget går nu runt hos berörda och förvaltningarna får yttra sig i ärendet.

På den tekniska förvaltningen har chefen där lämnat ett yttrande som personalen är positiv till.

Det är inte fel att administratörerna utvecklas och kompetenshöjs men det måste ske med förnuft, förstånd och i god positiv personalanda. Kommunledningsförvaltningens omarbetade organisationsmodell är även den en allmänt vedertagen papperskorgsprodukt.

Jag uppmanar politikerna att noga studera den föreslagna organisationen och att särskilt ta tillvara den tekniske chefens synpunkter.

Gunnar Sandwall

Ramdala

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.