1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Gör något åt miljöskandalen

Nyheter • Publicerad 26 oktober 2001

Vi som bor på Nygatan i Ronneby förväntar oss nu att politikerna snabbt gör något åt de stora luftföroreningarna vid Lamellbacken.

Enligt uppgifter i pressen har Blekinge Luftvårdsförbund uppmätt skyhöga och näst intill hälsovådliga värden av kvävedioxid där och detta är uppgifter som också bekräftas av miljöinspektör Thomas Gummesson.

Det har i minst tio års tid varit känt att denna del av centrala Ronneby varit speciellt utsatt och här kommer alltså ett nytt bevis på att så är fallet. Men det räcker inte att miljöinspektörer och andra bara konstaterar detta.

Kommunens ansvar

Något måste göras och skyldigheten vilar helt på Ronneby kommun. Saken blir inte bättre av att det på Nygatan ligger både restauranger och övriga affärer där mycket människor ständigt rör sig.

Börja på hemmaplan

Alla ni i den lokala miljörörelsen i Ronneby som ständigt talar om globala miljöproblem kunde kanske börja med att städa vid egen trappa och att ta tag i problemen.

Självklart förväntar vi också att miljökontoret agerar snabbt och kraftfullt. Det som krävs för att eliminera miljöfaran är en omläggning av trafiken. I princip all trafik i centrala Ronneby passerar just Nygatan där bilarna blir stående vid stoppljusen och spyr ut sina avgaser.

Nyinflyttad

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.