1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Ett arbetspass i den snart ohållbara vården

Jag vill påpeka att situationen i vården är snart ohållbar.
Nyheter • Publicerad 9 september 2010

På en helg/natt med en-två sjuksköterskor, en undersköterska, blir det kaotiskt! Alla dropp/blod som ska hämtas och sättas, transporter till/från röntgen, hastiga lungödem, försämringar, hjärtproblem, patienter med oro, ångest och smärta, man inte vill lämna ensam, sår som kräver omläggning, ner- kissade patienter och renbädda/decinficera sängar. Pappers- och datorarbetet, telefoner ringer hela tiden, anhöriga, läkare, labb... Hastiga försämringar – ringa runt jourläkaren, anhöriga. Ta prover, blododlingar, ner på röntgen, ensamma svårt sjuka patienter ”har rätt” till vak – finns inte personal... Patienterna i korridoren, hamnar i undersökningsrummet/läkarexpeditionen med anhöriga på grund av överbeläggningar.

Akuta patienter som ska medicineras innan operationen, post operativa kontroller varje halvtimme, övervakningar. Dementa/oroliga patienter som drar ut alla nålar – försöka ge lugnande och försätta med dropp. Glöm inte kolla alla labbsvar/röntgensvar, ringa läkare. Läkaren är inte tillgänglig, står och opererar. Måltiderna, hjälpa patienter med matintag och toabesök.

Vi tänker på patientsäker- heten!

Ibland undrar jag hur de tänker som skapar nya vårdplatser och nya funktioner utan att öka på bemanningen.

Nina Albertsson

Sjuksköterska,

Karlskrona sjukhus

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.