1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Du har fastnat i ett hjulspår

Nyheter • Publicerad 23 oktober 2001

Det är en besynnerlig politisk värld vi lever i. Som nu med dig Agneta.

När du undviker svara genom att i stället presentera ett flertal nygamla irrelevanta frågor, frågor som saknar koppling till mig, anser jag att du totalt har missuppfattat din roll som politiker.

Jag ska ställa frågor

Det är jag/vi väljare som ska ställa frågorna och det är du och andra politiker de är riktade till som ska presentera svaren!

Som medlem i den sittande beslutande församlingen för landstinget Blekinge har du ju möjlighet att föra fram ditt och moderaternas budskap. Dessutom är du ju styrelseledamot i landstingsfullmäktige.

Vilka motioner?

Det skulle vara intressant om du i korta ordalag kan svara på denna fråga om hur du har agerat i kraft av din position: På vilket sätt har du skött ditt uppdrag som förtroendevald?

Som oppositionspolitiker har du ju haft möjlighet att agera. Vilka motioner, till gagn för gemene man, har du presenterat? Har du reserverat dig mot många styrelse, fullmäktigebeslut som inneburit att demokratin begränsats?

Berätta om alla fördelar blekingarna gått miste om därför att du inte fått gehör för dina förslag.

Som du troligen inte inser så går det inte att bara placera människor i på förhand bestämda fack. När du "klassificerar" mej som hörande till gruppen "s+v", så är du kategorisk på ett sätt som saknar grund.

Inte svart eller vitt

Det enda som är säkert är att jag inte sympatiserar med den ultrablå högerfalangen och deras ideal.

I övrigt försöker jag ta ställning till de olika sakfrågor som är på tapeten. Allt är inte bara svart eller vitt (blått eller rött).

Det är till att göra det enkelt för sig, om man inte får gehör och gensvar på populistisk blå politik att beskylla den som anmäler avvikande mening för att vara sympatisörer med yttersta vänstern.

Många alternativ

Det finns mycket mellan höger och vänster.

Alternativ som ofta är både balanserade, sociala, nyanserade, liberala, gröna och inte minst demokratiska!

Ewert Vidén

Näsum

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.