1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Bör stå på polisens sida

Nyheter • Publicerad 5 september 2001

Hur kan man vara så blind att man inte kan se helheten bakom Polisens agerande under kravallerna i Göteborg.

Lena Hanssons insändare i BLT (fredag 31/8) tar bara priset. Hur kan du slå ner på polisen efter de bilder som visades på TV. Varför skriver du ingen insändare om de terrorister som kastade gatsten mot polisen, med uppenbar avsikt att skada och i deras sinnesstämning även döda.

För att inte tala om vad de gjorde med Göteborgs stad.

Tänk dig själv att stå där när hundratals ungdomar attackerar dig med gatsten och andra livsfarliga tillhyggen. Hade det varit en vanlig fredlig demonstration hade polisen aldrig behövt agera på det viset. Tänk dig in i polisens situation för ett ögonblick. Alla runt dig hatar dig, de vill på något sätt skada dig, du blir inträngd, gatstenarna kommer som hagel runt dig, paniken sprids i din kropp, du är hotad till livet, din kollega segnar ned träffad av en gatsten, vad gör du Lena? Vad gör du?

Nä du Lena Hansson och alla andra blinda människor, ni har väckt något i Sverige som jag inte trodde var möjligt innan demonstrationerna. Synd bara att ni inte märker det, men ni är väl fanatiker hela bunten.

Per N

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.