1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Är akutvården så bra

Nyheter • Publicerad 16 oktober 2001

Svar till B Måbrink i BLT den 11/9.Vi i 24-timmarsgruppen förvånar oss mycket över hur du kan påstå att akutvården har en väl fungerande jourorganisation.

Vi har fått ett förtroende från allmänheten, med att stötta flera invånare som har blivit frågande beträffande omhändertagande vid ett akutbesök på Blekingesjukhuset i Karlshamn. Vi får dagligen flera samtal från invånarna som berättar otroliga händelser vid ett akutbesök.

Onödigt lidande

Här är bara ett exempel: En dam fick problem med höften och sökte sig till Karlshamn och blev liggande i fyra timmar i väntan på röntgen. Plötsligt kom man på att dagpersonalen på röntgenavdelningen hade slutat för dagen. Kvinnan transporterades till Karlskrona för hjälp och fick vänta även där några timmar på att få sin åkomma kontrollerad. Kvinnan utsattes för ett stort onödigt lidande.

Vi har ytterligare ett stort antal andra missöden som har inträffat, vi kan göra listan lång.

Politiker svarar inte

Då ställer man givetvis frågan: hur kan Måbrink påstå att jourorganisationen fungerar väl, och vad kostade denna långa hantering för vår landstingskassa. Vi kan inte påstå att finns ekonomi i detta. Kanske Måbrink kan svara oss. Vi har också ekonomer till förfogande i 24-timmarsgruppen.

Ingen politiker har svarat på Ekdungenaffären som vid flera tillfällen har blivit belyst i vår massmedia. Svara gärna innan materialet går vidare för granskning. Vi får även här fått många förfrågningar och samtal där invånarna undrar var dessa skattemedel tagit vägen.

Vi läser i BLT 1/10 när denna insändare skrivs att stora besparingar skall genomföras på Blekingesjukhusen, vilket vi givetvis är emot. Besparingar i samband med sunt förnuft kommer att vara ledstjärna för vårt fempunktsprogram.

24-timmarsgruppen förordar satsningar på sjukvården och att människor skall slippa långväga transporter från västra delen i vårt län. Tänk nu politiker på att fullfölja det som regering och riksdag säger, att en satsning på sjukvården är ett måste. Annars kommer invånarna att ansluta sig ännu mer till 24-timmarsgruppen.

Inse allvaret!

Vi har en förhandsprognos som säger att listorna har samlat in cirka 18 000-20 000 namn, alltså invånare som är missnöjda med landstingspolitikernas hantering av sjukvården i västra delen av vårt län.

Vi hoppas givetvis att ni ser allvaret i detta.

24-timmarsgruppen

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.