Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Hässleholm

Pedagog spårade stulen läsplatta

En iPad försvann vid ett inbrott i en skola i Karlskrona. Över ett år senare dök den upp i Vittsjö. Mannen hävdar att han bara ombetts låsa upp den och inte förstod att den var stulen.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Hässleholm • Publicerad 15 februari 2020
Läsplattan försvann i mars 2018 och kunde spåras över ett år senare.Foto: Berit Roald

I början av mars 2018 var det inbrott på Wämöskolan i Karlskrona. Då försvann bland annat en iPad. I maj 2019 gjordes en husrannsakan i Vittsjö och där hittades läsplattan. En teknikpedagog på Wämöskolan hade då lyckats spåra iPaden till adressen via ett särskilt program.

Mannen som hade läsplattan i sin ägo driver ett bolag som reparerar bland annat läsplattor och mobiltelefoner. Han hävdar att han fått läsplattan av en kund, vars namn han är osäker på, för att låsa upp den. Kunden ska ha uppgett att dennes son glömt sitt lösenord.

Annons

Oavsett sanningshalten i utsagan så ser tingsrätten på innehavet av läsplattan som häleri. Det handlade inte om en reparation utan en bearbetning som skulle leda till att ägaren skulle få det svårare att återfå stöldgodset.

Mannen döms till villkorlig dom och dagsböter.

Andreas LovénSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons