GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Djurpensionatets nya grepp: ”Intresset har varit väldigt stort”

Hund- och kattpensionatet tar till nya grepp när gästerna uteblir. De arbetar för framtiden och har flera saker på gång.
– Vi vill få hit folk som inte visste att vi fanns, säger Vanja Andersson.
Gungvala • Publicerad 25 juni 2020
Mimi Jönsson, Vanja Andersson och Sussie Paakkinen på djurpensionatet i Gungvala.
Mimi Jönsson, Vanja Andersson och Sussie Paakkinen på djurpensionatet i Gungvala.Foto: Bo Åkesson

En normal sommar brukar det vara fullbokat på Sussies hund- och kattpensionat i Gungvala. Men när Mera kommer på besök finns det endast några inskrivna gäster, varav hunden Nisse är en av dem.

Sussie Paakkinen hoppas på några semesterhundar i och med lättade reserestriktioner.
Sussie Paakkinen hoppas på några semesterhundar i och med lättade reserestriktioner.Foto: Bo Åkesson

– Vi har tolv hundplatser och åtta kattplatser. Nu har vi ett fåtal hundar som är här under dagen och några katter, säger Sussie Paakkinen som driver djurpensionatet.

Nu när färre människor reser i sommar, stannar även hundarna hemma. Sussie berättar att juli ser mörk ut, men hon hoppas på några semesterhundar i och med att regeringen lättat på reserestriktionerna.

– Vi kämpar på så gott vi kan. Alla hundar är välkomna hit, säger hon.

Vanja Andersson som arbetar på pensionatet brinner för sitt jobb.

– Det är ett privilegium att få ta hand om hundarna här. Jag älskar detta, säger Andersson.

Mimi Jönsson håller i flera hundkurser. Här tillsammans med hunden Nisse.
Mimi Jönsson håller i flera hundkurser. Här tillsammans med hunden Nisse.Foto: Bo Åkesson

För att hålla i gång verksamheten och nå ut till fler hundägare tog Vanja kontakt med Mimi Jönsson som håller i hundkurser.

– Mimi har lämnat sin hund här jättelänge. Vi diskuterade vad vi kunde göra och kom fram till en hel del, säger Vanja.

Nyligen startade ett flertal kurser som till exempel vardagslydnad, valpkurs och bullhundkurs. De kommer att pågå under hela sommaren. Mimi är utbildad till bland annat instruktör och hundmassör.

– Bullhundkursen riktar sig till raser som pitbull och amstaff. Det ska vara roligt att träna sin hund, utan att en massa prestation är inblandat, säger Mimi Jönsson.

”Det är ett privilegium att få ta hand om hundarna här”, säger Vanja Andersson”, säger Vanja Andersson.
”Det är ett privilegium att få ta hand om hundarna här”, säger Vanja Andersson”, säger Vanja Andersson.Foto: Bo Åkesson

– Vi vill få hit folk som inte visste att vi fanns. Intresset har varit väldigt stort och kurserna har snabbt blivit fullbokade. Det är jättekul, säger Andersson.

Det finns också planer att anlägga en agilitybana intill en inhägnad hage på området.

– Den beräknas stå klar i höst. Vi kommer ha tävlingsgodkända mått. Vi kommer också att erbjuda föreläsningar om hur du håller din hund frisk, säger Jönsson.

Sussie Paakkinen har förutom djurpensionatet en kennel där hon sedan 1994 föder upp bearded collie. Hon berättar att intresset för att köpa hundvalpar ökat markant i dessa tider.

Det här kan du tänka på om du vill köpa hund:

Om du skaffa hund är det viktigt att tänka framåt och fundera över om du verkligen har tid för hunden när pandemin är över. Du ska aldrig gå efter utseendet. Det är viktigt att du vet vad hunden ska vara till för.

– För mig är det viktigt att rätt människa får rätt hund. Det finns många bra tips att ta del av på Svenska Kennelklubbens hemsida, säger Paakkinen.

Sussie Paakkinen berättar att det finns åtta kattplatser.
Sussie Paakkinen berättar att det finns åtta kattplatser.Foto: Bo Åkesson
Nanna JamiSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.