Texasmiljardären Ross Perot död

USA Artikeln publicerades
Ross Perot.
Ross Perot.

Den kontroversielle affärsmannen, miljardären och tidigare oberoende presidentkandidaten Ross Perot har avlidit, rapporterar CNBC. Perot, som led av leukemi, blev 89 år.

Perot, som grundade Reformpartiet, ställde upp två gånger i det amerikanska presidentvalet. Han var starkt kritisk till tvåpartidominansen i amerikansk politik. 1992 fick han över åtta miljoner röster och anses ha lockat så många republikaner att president George H W Bush inte blev omvald (i stället vann demokraten Bill Clinton).

Texasmiljardären var en politisk outsider. Liksom president Donald Trump, som år 2000 försökte bli Reformpartiets presidentkandidat, var han kritisk mot frihandel och ville att USA:s allierade skulle betala mer av försvarskostnaderna.

Perot efterlämnar frun Margot Perot, fem barn och 16 barnbarn.

(TT)

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.