1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Montserrat Caballé är död

Musik • Publicerad 6 oktober 2018
Operastjärnan Montserrat Caballé är död.
Operastjärnan Montserrat Caballé är död.Foto: Lionel Cironneau

Den spanska operastjärnan Montserrat Caballé är död, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Hon blev 85 år gammal.

Enligt en källa på Sant Pau-sjukhuset i Barcelona, där hon vårdades, avled Caballé under natten mot lördag. Operastjärnan hade dragits med hälsoproblem under en längre tid.

En minnesceremoni för Caballé kommer att hållas i Barcelona under söndagen inför hennes begravning, som kommer att äga rum på måndagen.

Caballé debuterade redan 1956 och har uppträtt på stora operahus över hela världen. 1987 fick hon också en popoperahit i "Barcelona", en låt som hon gjorde tillsammans med Queen-sångaren Freddie Mercury. Året därpå gjorde duon även ett helt album med samma titel.

Caballé dömdes i slutet av 2015 till villkorligt fängelsestraff i sex månader och böter på 2,4 miljoner kronor för skattebrott. Bakgrunden var att hon låtsats bo i Andorra för att på så sätt slippa betala skatt i Spanien. I själva verket bodde hon i Barcelona. (TT)

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.