1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Minnesord Carina Nordblom

Carina Nordblom har avlidit efter en tids sjukdom.

Carina Nordblom, född Fridh, Ystad, avled efter en tids sjukdom den 26 april i en ålder av 63 år. Närmast anhöriga är maken Ingemar och barnen Gustaf, Hanna och Tobias med familjer.

Carina föddes 1954 i Kallinge, Ronneby. Hon utbildade sig till sjuksköterska i Karlskrona där hon tog sin examen 1974. Carina var verksam på sjukhusen i Karlskrona, Linköping, Lund, och de senaste 20 åren i Ystad. Hon var djupt engagerad i sitt arbete och under många år fackligt aktiv i Vårdförbundet.

Carina och Ingemar träffades 1978 och flyttade något år senare tillsammans till kvarteret Nöden i centrala Lund, där också många andra unga familjer med barn slog sig ner. Carina var mamman som tog mycket aktiv del i barnens skolgång och fritidsaktiviteter. Det familjevisa umgänget blev grunden till en vänskapskrets, som under årens lopp har utvidgats och fördjupats.

Familjen flyttade från Lund till Karlskrona och sedan till Ystad, men mycket tack vare Carina kunde kontakten behållas och förstärkas. Tillsammans har vi firat många högtidsdagar, nyår och midsommar, där Carina bidrog med sitt stora intresse för god mat och gott vin.

Med tiden blev aktiviteterna fler; skidresor och långa vandringar, boulespel, bastu och bad, restaurangbesök, konserter och teater. Ofta var skådeplatsen Blåkulla, eller senare Trollekulla, den Nordblomska familjens fritidshus vid Blekingekusten.

Vi minns promenader med Carina, där hon med långa steg bestämde takten för oss andra. Ibland vandrade vi på natten i Blekingesnåren, till ljudet från uggla och näktergal, ”för att sova bra”. Carina älskade att bada bastu nere vid havet, och hade in i det sista badväskan ständigt packad och klar. Vi kommer aldrig att glömma de gemensamma morgondoppen från bryggan, med Carinas lustfyllda tjut ekande över vattnet. Eller då hon tog oss ut på en lagom våghalsig simtur runt ön vid Blåkulla.

Vi minns Carinas smittande skratt, som vi har hört så många gånger, och som vi kommer att sakna mycket. Vi minns hennes vinnarskalle då hon gick för seger på boulebanan, och trots sin sjukdom höll ut i värmen längst av alla. Nu när vi alla närmar oss pensionen, eller redan kommit dit, var det ju meningen att vi skulle njuta av den lediga tiden tillsammans. Det är svårt att förstå att det inte blir så. Du fattas oss Carina.

Bitte Asu Wirdheim, Toomas Asu, Elisabeth Lindsjö, Ulf Lindsjö, Anki Prahl, Tore Torngren, Margareta Elmfeldt, Anders Ljungberg, Marianne Lundwall, Åke Lundwall

Läs mer

Brott

Brott: Förälder attackerade polis – stoppades med pepparsprej

Situation med mopedåkande ungdomar eskalerade

Ledare

Ingen kan skryta om invandringspolitiken

Regeringen har ingen linje i invandringsfrågan. Eller jo, den har två. Minst. Men de andra partierna har inte mycket att skryta över heller.

Lokalkorrarna

Kort om Marcus Bernhardsson

Möt en av tidningens korrar

Missbruk

Anhöriga: ”Levt i konstant oro och skräck”

Anhöriga beskriver hur det är att leva med en missbrukare

BESKEDET

TV-serie inspelad i Blekinge nominerat till Kristallen: ”Overkligt”

Kan bli årets tv-drama.

Utryckning

Halmpress brann - eld spred sig till halmbalar

SOS larmades 14.03