1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Läs hela serien ”Så träffades vi”

Ett par träffades genom jobbet. Ett annat par hittade kärleken på gymmet medan ett tredje möttes i tunnelbanan.
Du möter dem och några fler i vår serie ”Så träffades vi”.
Han kommer från yttre skärgården och körde mjölken. Hon var den inbitna landsbygdstjejen som jobbade med korna. De möttes i mjölkrummet. Nu bor Mathilda och Eric Joelsson vid vägs ände, har tre barn tillsammans och drömmer om en egen gård.
De jobbar ihop och driver företag tillsammans. Johan och Mija Holgersson har känt varandra sedan de blev kära som 11-åringar.
Häng med hem till paret som inte tröttnar på varandra utan rentav önskar att de kunde ses lite mer.
Blekinge • Publicerad 22 april 2020 • Uppdaterad 25 november 2022
Nina och Peter Stålhandske träffades på gymmet.
Nina och Peter Stålhandske träffades på gymmet.Foto: Staffan Lindbom

Paret Nina och Peter Stålhandske träffades på gymmet. Men det var inte alls givet att de skulle bli ett par första gången de sågs.

– Han var helt stoneface när jag försökte söka hans blick. Jag tyckte att han var så dryg, berättar Nina Stålhandske.

Nina och Peter bjöd våra läsare på en utmaning. Du hittar den genom länken. Klarar den lika fint som paret.

Tony Hallén och Åsa Warme Hallén lärde känna varandra på riktigt när Åsa skulle hjälpa Tony med att skriva texter. Under arbetets gång växte känslorna fram.
Tony Hallén och Åsa Warme Hallén lärde känna varandra på riktigt när Åsa skulle hjälpa Tony med att skriva texter. Under arbetets gång växte känslorna fram.Foto: Staffan Lindbom

När Tony Hallén och Åsa Warme Hallén träffades hade de inga som helst planer på att gifta sig. Men så friade Tony till Åsa, mitt under Sweden Rock Festival.

– Jag fattade först ingenting, berättar Åsa.

Trots att paret är gifta sedan länge har de fortsatt dejta för att vårda relationen. I den här artikeln delar de med sig av sina tips.

Nicklas Krona och Emelie Tibblin har intresset för karate gemensamt. Det var också sporten som förde dem samman.
Nicklas Krona och Emelie Tibblin har intresset för karate gemensamt. Det var också sporten som förde dem samman.Foto: Staffan Lindbom

Paret Emelie Tibblin och Nicklas Krona hade förmodligen inte varit ett par om det inte hade varit för karate. De träffades i dojon på Möllebacken i Karlskrona.

– Det var något med hans röst. Han var charmig och rolig att lyssna på. Men jag tänkte att ”vad tusan skulle han se hos mig? Han som har tränat karate i hela sitt liv och är superduktig.” Jag trodde nog att han ville ha någon som var mer strikt, minns Emelie som inte visste då att Nicklas redan hade ett öga för henne.

De möttes i stallet hos Karlskrona Lyckå Ridklubb för över 40 år sedan. Och blev vänner för livet: Britt-Marie Karlsson, Annette Olsson, Susanne Johansson, Irene Forsberg, Marja Petersson, Heléne Håkansson och Anneli Mårtensson. Saknas på bilden gör Carina Åkesson och Ann-Sofi Fredin-Lindström.
De möttes i stallet hos Karlskrona Lyckå Ridklubb för över 40 år sedan. Och blev vänner för livet: Britt-Marie Karlsson, Annette Olsson, Susanne Johansson, Irene Forsberg, Marja Petersson, Heléne Håkansson och Anneli Mårtensson. Saknas på bilden gör Carina Åkesson och Ann-Sofi Fredin-Lindström.Foto: Charlotta Bäckström

Vi har också träffat det här härliga gänget som träffades i stallet och blev vänner för livet.

– Det är som att vi bara blir viktigare för varandra, säger Susanne ”Hilla” Johansson i dag.

Kaféägarna Peter och Helena Gracoub hittar du i Kristianopel. Men det var inte här de möttes.
Kaféägarna Peter och Helena Gracoub hittar du i Kristianopel. Men det var inte här de möttes.Foto: Staffan Lindbom

Peter och Helena Graucob flyttade till sitt älskade sommarhus i Kristianopel slutet av 90-talet.

Helena föll för den snygge vakten hon passerade varje dag i tunnelbanan. Men det tog lite tid innan han upptäckte henne.

Anna och Christian  Gyldén Stray träffades genom Läkare utan gränser.
Anna och Christian Gyldén Stray träffades genom Läkare utan gränser.Foto: Bo Åkesson

Deras uppdrag har fört dem till platser där mänsklighetens visar sina grymmaste sidor, livet är som allra skörast och de svaga som mest utsatta. Men det var också genom Läkare utan gränser som Anna och Christian Gyldén Stray fann meningen med sina liv, en annan slags ödmjukhet – och den stora kärleken.

Eva och Agne Jepson, Hästö började sitt äktenskap i två studentrum i Lund.
Eva och Agne Jepson, Hästö började sitt äktenskap i två studentrum i Lund.Foto: Staffan Lindbom

Hon tyckte att han såg tråkig ut, men frågade ändå om han ville följa med på teater. Nu firar Agne och Eva Jepson sitt 50-åriga äktenskap, som de startade i en studentkorridor – i varsitt rum.

Emma Dennisdotter, 37, och Patrik Trydefeldt, 54, hittade kärleken. Nu har de sonen Matteo tillsammans, bor i Karlshamn och driver mat- och eventföretag.
Emma Dennisdotter, 37, och Patrik Trydefeldt, 54, hittade kärleken. Nu har de sonen Matteo tillsammans, bor i Karlshamn och driver mat- och eventföretag.Foto: Marcus Palmgren

De gifte sig på en strand med Justin Bieber som vittne och en ring med budskapet att ”inget varar för evigt”. Några dagar senare kunde hela svenska folket se Emma Dennisdotters make Patrik Trydefeldt åka ut ur Sveriges mästerkock.

Elsa Karlsson Linde och Elias Johansson träffades en sen kväll på krogen. Åtta år senare driver Elias Vinberga vinkiosk med en kompis och mönsterdesignern Elsa, som snart är färdig florist, har nyligen startat ett eget företag.
Elsa Karlsson Linde och Elias Johansson träffades en sen kväll på krogen. Åtta år senare driver Elias Vinberga vinkiosk med en kompis och mönsterdesignern Elsa, som snart är färdig florist, har nyligen startat ett eget företag.Foto: Marcus Palmgren

De träffades en sen kväll på krogen. Den kreativa tjejen, som har lärt sig att ingenting är omöjligt, och den nördige killen, som några år senare antog utmaningen att bjuda matintresserade på en helhetsupplevelse i Vinberga vinkiosk – utan att ha någon erfarenhet av kockjobbet.

Elin och Fredrik Lahte älskar sitt djurparadis i Björsmåla. Med huset fullt av ungar lever de sin dröm – trots att starten inte blev så bra.
Elin och Fredrik Lahte älskar sitt djurparadis i Björsmåla. Med huset fullt av ungar lever de sin dröm – trots att starten inte blev så bra.Foto: Staffan Lindbom

Han drömde om frihet och många djur. Hon om ett liv i barndomsbygden. Första dejten blev en besvikelse, men Elin och Fredrik Lahte gav kärleken en ny chans. Nu bor sjubarnsfamiljen i sitt eget paradis, där Fredriks flackande runt jorden har bytts ut mot en smidesverkstad.

Hemma hos Alvbrinks kommer brädspelen ofta fram. Kristina 55, och Panilla, 50, älskar fortfarande att spela Fia med knuff – ett av de spel som förde dem tillsammans för 13 år sedan.
Hemma hos Alvbrinks kommer brädspelen ofta fram. Kristina 55, och Panilla, 50, älskar fortfarande att spela Fia med knuff – ett av de spel som förde dem tillsammans för 13 år sedan.Foto: Bo Åkesson

Det började med Fia med knuff. Några månader efter den första speldejten kom Stockholmstjejen Panilla på besök till Kristina i Olofström. Det är snart 13 år sedan nu – och hon är kvar där än.

Åsa Röstlund träffade Sara Erwing på en lunch för 19 år sedan. De klickade direkt. Och det gjorde deras familjer också.
Åsa Röstlund träffade Sara Erwing på en lunch för 19 år sedan. De klickade direkt. Och det gjorde deras familjer också.Foto: Lena Ehring

När Sara Erwings svärmor mötte naprapaten Åsa Röstlund fick hon ett infall. Och bjöd hem två nyblivna mammor på lunch. 19 år efter första blinddejten bär sönerna studentmössor, men deras mammor är fortfarande de bästa av vänner.

Johanna Stendahl, 18, och Max Rosengren, 24, träffades för två år sedan, och har inte varit ifrån varandra sedan dess. Nu har de unga föräldrarna lilla Inez och njuter av sitt Svenssonliv i egen lägenhet i ett Nättraby som de båda älskar.
Johanna Stendahl, 18, och Max Rosengren, 24, träffades för två år sedan, och har inte varit ifrån varandra sedan dess. Nu har de unga föräldrarna lilla Inez och njuter av sitt Svenssonliv i egen lägenhet i ett Nättraby som de båda älskar.Foto: Marcus Palmgren

Han är känd som den supersociala killen på Ica. Hon umgicks helst med en person i taget. När de träffades uppstod magi. Sedan dess har Johanna Stendahl, 18, och Max Rosengren, 24, varit tillsammans. Och för fem månader sedan kom Inez.

Anne Almkrantz har trafikskola i Karlskrona och brinner för att sjunga. Hon hittade en kul grej i nätkaraoke. Och där fanns Benny Mattsson, servitören från Grebbestad.
Anne Almkrantz har trafikskola i Karlskrona och brinner för att sjunga. Hon hittade en kul grej i nätkaraoke. Och där fanns Benny Mattsson, servitören från Grebbestad.

Han öste på i garaget i Grebbestad. Hon sjöng hemma på hästgården i Karlskrona – och ljuv musik uppstod i karaokeappen. Nu sjunger servitören och trafikskoleägaren vidare tillsammans, och då gärna om den stora kärleken som man kan hitta när man minst anar det på de mest oväntade ställen.

Luciana Lizier Svanberg och Rakesh Vishwakarma på en av sina resor i norra Indien.
Luciana Lizier Svanberg och Rakesh Vishwakarma på en av sina resor i norra Indien.Foto: Privat

Sölvesborgsbon Luciana Lizier Svanberg var nybliven singel när hon reste till Indien vintern 2019. Hon skulle ta en paus från allt vad förhållanden innebär och leva ett roligt singelliv. Men så träffade hon Rakesh Vishwakarma.

– Jag såg en lång gestalt och tänkte bara ”fan, det är kört”, säger hon.

Daniel Jönsson och Patricia Capala träffades genom en gemensam kompis. I dag bor de tillsammans i en lägenhet i centrala Ronneby.
Daniel Jönsson och Patricia Capala träffades genom en gemensam kompis. I dag bor de tillsammans i en lägenhet i centrala Ronneby.Foto: Marcus Palmgren

När kollegan och vännen visade en bild på Daniel Jönsson avfärdade Patricia Capala honom.

– Jag tyckte direkt att han såg ut som ett rötägg, en douchebag (skitstövel reds anm), minns Patricia.

Tre år senare har hon sagt ja två gånger till just Daniel.

Hannes Fougner och Nellie Olausson berättar om hur de blev en liten familj och Hannes pappa till Haylie, 2 år,
Hannes Fougner och Nellie Olausson berättar om hur de blev en liten familj och Hannes pappa till Haylie, 2 år,Foto: Lena Ehring

Hannes Fougner hade inte haft så mycket kontakt med små barn när han träffade Nellie Olausson.

– Jag var tydlig från start med att ”vill du ha mig kommer Haylie med också”. Det är hela paketet, berättar Nellie.

– Min hjärna snurrade. Hur skulle jag få ihop att lära känna Nellie, lära känna ett barn och sedan klara skolan. Balansen var svår, jag var rädd att jag skulle pria bort mina saker. Samtidigt skulle jag lära känna mig själv tillsammans med ett barn.

Hannes fick ta ett avgörande beslut:

Sjuksköterskan Lisa Jaeger Claesson träffade sin Jonny, som skulle bli polis, på en innebandyturnering för 17 år sedan. I början av sitt liv tillsammans jobbade de båda på lite trixiga ”blåljustider” och det blev många helger och kvällar som den ena av dem var på jobbet.
Sjuksköterskan Lisa Jaeger Claesson träffade sin Jonny, som skulle bli polis, på en innebandyturnering för 17 år sedan. I början av sitt liv tillsammans jobbade de båda på lite trixiga ”blåljustider” och det blev många helger och kvällar som den ena av dem var på jobbet.Foto: Bo Åkesson

När Jonny och Lisa Jaeger Claesson träffades första gången för 17 år sedan var hon 24 år och jobbade som akutsjuksköterska i Halmstad. Han, som började sortera julkort på posten i Karlskrona som 15-åring och hade blivit kvar där av och till under tio år, hade börjat plugga till polis. På hans utbildning fanns Lisas kompis, som bjöd upp sin vän till Umeå och en innebandyturnering.

–Jag hjälpte mest till med att bre mackor och så där. Mellan varven kollade jag på matcher och på kvällen var det fest säger Lisa, som snabbt fick syn på den snygge killen med ett stort H (som i Hammarby) på t-shirten.

Zara Fridlund och Mohammed Nijim träffades på jobbet. Till en början var de bara goda vänner men i dag är de ett par och väntar sitt första barn i början av nästa år.
Zara Fridlund och Mohammed Nijim träffades på jobbet. Till en början var de bara goda vänner men i dag är de ett par och väntar sitt första barn i början av nästa år.Foto: Lena Ehring

Mohammed Nijim, 29, och Zara Fridlund, 25 år, förstod att det var kärlek när de hölls separerade på grund av en semesterresa.

– Han får mig att känna mig: kvinnlig, trygg och lugn, säger Zara.

Här är Emanuel och Caroline Petersson med sina barn; Tyra, 6, Edvin, 9, Märta, 8, Tage, 4, Vera 2, och Melker, 11.
Här är Emanuel och Caroline Petersson med sina barn; Tyra, 6, Edvin, 9, Märta, 8, Tage, 4, Vera 2, och Melker, 11.Foto: Bo Åkesson

Kärleken började med bråk. Nu lever Caroline och Emanuel Petersson sin dröm och ett riktigt Bullerbyliv på gränsen mellan Blekinge och Småland. Men att hon skulle vara mammaledig i elva år, hade sexbarnsmamman nog aldrig trott.

Ulrika Jonsson, 54, och Lena Ernberg, 53, träffades på tennisklubben i Gävle, utan att veta om att bådas hjärtan klappade lite extra för Hällevik. Drygt 30 år senare kan de bästa vännerna se tillbaka på en riktig häftig resa tillsammans.
Ulrika Jonsson, 54, och Lena Ernberg, 53, träffades på tennisklubben i Gävle, utan att veta om att bådas hjärtan klappade lite extra för Hällevik. Drygt 30 år senare kan de bästa vännerna se tillbaka på en riktig häftig resa tillsammans.Foto: Bo Åkesson

Tjejerna från Gävle hade två saker gemensamt; tennisen och kärleken till ett litet badhotell vid det gamla järnvägsstoppet i Hällevik. 20 och 21 år unga tog Ulrika Jonsson och Lena Ernberg sina livs bästa och galnaste beslut.

Drygt 30 år senare kan de knappt förstå hur de vågade sätta på sig knytblusarna och stega in på Svenska Järnvägsmännens Semesterhemsförenings kontor i Stockholm och berätta för kostymfarbröderna där att de var de bäst lämpade att ta hand om Hälleviks havsbad.

Inger Sandell Norén, 67, och Edyta Salenius, 52, hittade vänskapen i det kalla vattnet. Nu känner de sig mer som själsliga systrar än goda vänner.
Inger Sandell Norén, 67, och Edyta Salenius, 52, hittade vänskapen i det kalla vattnet. Nu känner de sig mer som själsliga systrar än goda vänner.Foto: Lena Ehring

Genom glädje och sorg, och nu till och med en pandemi, har deras tokroliga upptåg tagit dem. Och kittet i deras smått osannolika vänskap – det som Inger Sandell Norén och Edyta Salenius nästan beskriver som en religion – är de kylslagna baden.

Anny Westlund, Elsa Åberg och Alfred Holmberg är kompisar och gillar att köra A-traktor och Epa-traktor.
Anny Westlund, Elsa Åberg och Alfred Holmberg är kompisar och gillar att köra A-traktor och Epa-traktor.Foto: Charlotta Bäckström

Alfred Holmberg, 16, Anny Westlund, 17, och Elsa Åberg, 15, lever stor del av sina liv bakom ratten.

Vi träffade tre vänner som hittade varandra tack vare sitt stora motorintresse och pratade om vänskap och frihet.

Karin Belin och Lukas träffades på jobbet när de var säljare. De kommer från Stockholm men besökte ofta Karlskrona och bestämde sig för att provbo tre månader i Karlskrona. Nu bor de här sedan ett år och driver företag tillsammans.
Karin Belin och Lukas träffades på jobbet när de var säljare. De kommer från Stockholm men besökte ofta Karlskrona och bestämde sig för att provbo tre månader i Karlskrona. Nu bor de här sedan ett år och driver företag tillsammans.Foto: MARCUS PALMGREN

Karin Belin och Lucas Crespo Peñaloza bor med sin hund Natthika i Karlskrona. Paret träffades för sju år sedan när de bodde och jobbade som säljare i Stockholm.

– Jag tyckte han var rätt dryg, säger Karin om första mötet med Lucas.

Men ganska snart blev de nära vänner och när de till slut blev kära fick de hålla det hemligt en tid. Arbetsgivaren tillät nämligen inte att par jobbade i samma butik.

Niclas och Elin Kiel njuter av hemmalivet tillsammans med de busiga tjejerna My och Penny. Att det skulle sluta så hade de ingen aning om när de träffades för första gången för 14 år sedan.
Niclas och Elin Kiel njuter av hemmalivet tillsammans med de busiga tjejerna My och Penny. Att det skulle sluta så hade de ingen aning om när de träffades för första gången för 14 år sedan.Foto: MARCUS PALMGREN

Gnistan tändes på en fest. Men det skulle dröja åtta år innan Niclas och Elin Kiel blev ett par. Och vägen dit kantades av flera märkliga sammanträffande och en oslagbar bokningsmiss – där flygresan slutade i Kanada i stället för i Australien.

Linn Walderton och Ida Ivarsson är kollegorna som lärde känna varandra på jobbet och många år senare startade eget tillsammans. – Vi har alltid jobbat som ett team och stöttat varandra, beskriver de.
Linn Walderton och Ida Ivarsson är kollegorna som lärde känna varandra på jobbet och många år senare startade eget tillsammans. – Vi har alltid jobbat som ett team och stöttat varandra, beskriver de.Foto: Andreas Blomlöf

Ida Ivarsson planerar framtiden på Valders Lycka. Samtidigt bygger Linn Walderton nytt på Hejans Lycka. Den gemensamma lyckan skapade de dagen de vågade satsa på eget.

Nina Szlapak och Patric Eghammer träffades för åtta år sedan och trodde länge att de inte skulle få bli föräldrar. Så för sju veckor sedan kom deras eget lilla mirakel, Natanael.
Nina Szlapak och Patric Eghammer träffades för åtta år sedan och trodde länge att de inte skulle få bli föräldrar. Så för sju veckor sedan kom deras eget lilla mirakel, Natanael.Foto: MARCUS PALMGREN

Varken Nina Szlapak, 43, eller Patric Eghammer, 52, trodde att de skulle få uppleva den stora kärleken och lyckan att få barn. Nu vet de att det aldrig är för sent.

– Mitt liv började med Patric. Med honom kom glädjen, säger en mycket lycklig mamma till Natanael.

Linus Ekenstam, 34, och Jennie Dalgren , 36, hittade huset i Vettekulla av en slump. Sedan två månader tillbaka bor de där med dottern Sky Lou – och njuter av kontrasten mot sitt förra hem i Barcelona.
Linus Ekenstam, 34, och Jennie Dalgren , 36, hittade huset i Vettekulla av en slump. Sedan två månader tillbaka bor de där med dottern Sky Lou – och njuter av kontrasten mot sitt förra hem i Barcelona.Foto: Bo Åkesson

Linus Ekenstam och hans kompis skulle starta en dejtingapp och var tvungna att testa konkurrenternas. Båda fann den stora kärleken.

Några äventyr runt jorden senare har globetrottern och det forna innebandyproffset Jennie Dalgren bytt ut sin bas i Barcelona mot Vettekulla. Och när de sökte vänner på Facebook svämmade kontot över.

Ida Olausson tar chansen att pussa på tomten – maken Rambo Lundström innan han ger sig iväg på sitt ack så viktiga uppdrag på julafton. Då förgyller Rambo julen för många familjer genom att vara tomte. Julen med de egna barnen firas först på juldagen
Ida Olausson tar chansen att pussa på tomten – maken Rambo Lundström innan han ger sig iväg på sitt ack så viktiga uppdrag på julafton. Då förgyller Rambo julen för många familjer genom att vara tomte. Julen med de egna barnen firas först på juldagenFoto: Charlotta Bäckström

Han gick in i kyrkan i kilt. Efter det skred Ida in till Sabatons ”In Flanders Fields”. För äkta makarna Lundström/Olausson handlar livet om att ha roligt.

Johan Ekström, 45, och Mikael Svensson, 47, träffades en junidag för fyra år sedan. Och när deras kompis Christian väl lyckats med sin list, då gick allt väldigt snabbt.
Johan Ekström, 45, och Mikael Svensson, 47, träffades en junidag för fyra år sedan. Och när deras kompis Christian väl lyckats med sin list, då gick allt väldigt snabbt.Foto: Andreas Blomlöf

Båda två hade redan bestämt sig för att sluta ljuga för sig själva och sin omgivning. Men det var inte förrän Johan Ekström klev av bussen en dag som den sista pusselbiten föll på plats för Mikael Svensson.

Emelie Weikel Fridolfsson, 38, och Per-Henric Fridolfsson, 54, träffades på jobbet. Men det skulle dröja sex år efter att lärt känna varandra innan de blev ett par. Den 21/11 2021 sa de ja till varandra och blev man och fru.
Emelie Weikel Fridolfsson, 38, och Per-Henric Fridolfsson, 54, träffades på jobbet. Men det skulle dröja sex år efter att lärt känna varandra innan de blev ett par. Den 21/11 2021 sa de ja till varandra och blev man och fru.Foto: MARCUS PALMGREN

Ett lurigt helljus tände gnistan. Men varför Per-Henric Fridolfsson plötsligt började klippa håret stup i kvarten var det ingen i kompisgänget som räknade ut. Snart åtta år senare är alla frågetecken uträtade, Emelie och Per-Henric är gifta och en företagsbebis är född.

Oliva Maunsbach och Feliks Lilliebladh träffades på en studentfest i Lund hösten 2015. Nu är de egna företagare och deras Phoenix and friends har hittat hem på Stumholmen.
Oliva Maunsbach och Feliks Lilliebladh träffades på en studentfest i Lund hösten 2015. Nu är de egna företagare och deras Phoenix and friends har hittat hem på Stumholmen.Foto: MARCUS PALMGREN

När de träffades kände de en så stark samhörighet att de struntade i kompisarnas råd att spela svåråtkomliga. Sedan dess har Feliks Lilliebladh, 27, och Olivia Mansbauch, 25, rott ut några stormar, överlevt ett långdistansförhållande och startat ett företag mitt under en pandemi. Och kittet som är starkare än någonsin stavas jeans.

Så träffades vi, Jens och Jenny Ekenberg, Ekenbergs Auktioner
Så träffades vi, Jens och Jenny Ekenberg, Ekenbergs AuktionerFoto: Lena Ehring

Jens och Jennie Ekenberg hade sin första dejt i matbutikens kafeteria 2015. Sedan hände allt i en rasande fart – i dag har de familj, hus och ett blomstrande företag tillsammans.

– Vi har vår kärlek och vår humor, säger Jens Ekenberg.

I dag lever Christian Pettersson, 44, och Örjan Andersson, 49, ett lyckligt liv tillsammans. De har sin drömlägenhet och sommarhuset som har blivit självklara samlingspunkter för deras familjer och alla vänner.
I dag lever Christian Pettersson, 44, och Örjan Andersson, 49, ett lyckligt liv tillsammans. De har sin drömlägenhet och sommarhuset som har blivit självklara samlingspunkter för deras familjer och alla vänner.Foto: Marcus Palmgren

När de träffades första gången visste båda två att de hade mött sin tvillingsjäl. Men det skulle behövas ett års hemlighetsmakeri, ytterligare ett års tålamod från Örjan Andersson och ett ingripande av högre makt innan Christian Pettersson vågade satsa fullt ut på ett liv tillsammans.

Eric, 27, är killen från östra skärgården som träffade den inbitna landsbygdstjejen och djurskötaren Mathilda, 28, när han körde mjölkbilen. Nu är de gifta, bor vid vägs ände och har de tre barnen Anna-Klara, Allan och Vera-Lotta tillsammans.
Eric, 27, är killen från östra skärgården som träffade den inbitna landsbygdstjejen och djurskötaren Mathilda, 28, när han körde mjölkbilen. Nu är de gifta, bor vid vägs ände och har de tre barnen Anna-Klara, Allan och Vera-Lotta tillsammans.Foto: Bo Åkesson
Det är självklart för Mija och Johan Holgersson att arbeta tillsammans. Medan Johan gör att möjligt i rollen som hotellchef, jobbar Mija med bokningssystem och bokföring. Sedan döttrarna Nova och Nathalia föddes jobbar Mija något kortare dagar.
Det är självklart för Mija och Johan Holgersson att arbeta tillsammans. Medan Johan gör att möjligt i rollen som hotellchef, jobbar Mija med bokningssystem och bokföring. Sedan döttrarna Nova och Nathalia föddes jobbar Mija något kortare dagar.Foto: Bo Åkesson
Lina Villysson, 33, skötte musiken åt Krif Hockey. Sebastian Magnusson, 34, var på isen.Tio år senare har de två barn tillsammans och musiken och ishockeyn löper som en röd tråd genom deras liv.
Lina Villysson, 33, skötte musiken åt Krif Hockey. Sebastian Magnusson, 34, var på isen.Tio år senare har de två barn tillsammans och musiken och ishockeyn löper som en röd tråd genom deras liv.Foto: Marcus Palmgren

Hennes musik skapade stämning i ishallen. Och det var just den som blev hockeyspelarens perfekta ursäkt för att ta kontakt.

Nu har Lina Villysson och Sebastian ”Basse” Magnusson barnen Stella och William tillsammans – och lever ett liv där musik och ishockey löper som en röd tråd.

Martin Persson, 43, och Elenor Fristedt, 43, är oskiljaktiga – på jobbet och därhemma. Men starten på deras kärlekshistoria var inte särskilt lovande.
Martin Persson, 43, och Elenor Fristedt, 43, är oskiljaktiga – på jobbet och därhemma. Men starten på deras kärlekshistoria var inte särskilt lovande.Foto: Lena Ehring

När Elenor Fristedt träffade Martin Persson kände hon redan sin blivande svärmor. Men hemkunskapslärarens son var lite för mycket av en tjejtjusare tyckte då 17-årige Elenor – och svarade på hans första invit med en skojfrisk spark på smalbenet.

Nu driver de ett café och surdegsbageri som fått namn av två legendariska systrar.

Linn Elmstedt, 36, och Joel Sjövik, 38, blev ett par när de var 15 respektive 17 år gamla. De var tillsammans i en vecka och glömde bort varandra. 21 år senare gifte de sig.
Linn Elmstedt, 36, och Joel Sjövik, 38, blev ett par när de var 15 respektive 17 år gamla. De var tillsammans i en vecka och glömde bort varandra. 21 år senare gifte de sig.Foto: MARCUS PALMGREN

Efter tio år tillsammans vet de att kärleken bär. Men allt började egentligen långt innan en kraschad dejt på en bar i Stockholm utlöste en kedja av händelser.

I lördags stod radioprofilen Linn Elmstedt och hennes Joel Sjövik på Folkteaterns scen i Ronneby igen. Denna gång inför en hänförd bröllopspublik.

När Maria Almkvist och Ralf Isberg träffades var de 18 respektive 21 år unga. Men tiden var inte inne för dem, och de gick skilda vägar efter två år. 25 år senare är de ett par på riktigt.
När Maria Almkvist och Ralf Isberg träffades var de 18 respektive 21 år unga. Men tiden var inte inne för dem, och de gick skilda vägar efter två år. 25 år senare är de ett par på riktigt.Foto: Charlotta Bäckström

Efter skilsmässan skulle Maria Almkvist, 45, inte bli sambo igen. Nu bor hon med sin ungdomskärlek Ralf Isberg, 48, i huset ingen av dem kunde motstå. Och ångrar inte för en sekund att de återupptog kontakten.

Sanna Wihlborg och Henrik Larsson dansade in i varandra en sen kväll för 14 år sedan. Nu är det ett sammansvetsat team, både i huset på Knösö och på olika swimrunlopp.
Sanna Wihlborg och Henrik Larsson dansade in i varandra en sen kväll för 14 år sedan. Nu är det ett sammansvetsat team, både i huset på Knösö och på olika swimrunlopp.Foto: Jörgen Ragnarson

När kompisen tipsade om ”den perfekta killen” var Sanna Wihlborgs intresse minst sagt svalt. Ett halvår senare inträffade det smått osannolika. Nu är hon och killen hon dansade på en sen kväll på Statt ett sammansvetsat team, hemma i huset på Knösö såväl som i olika swimrunlopp.

Anna Holgersson, 33, och Chego Trinidad Castellano, 40, träffades i en liten by vid Stilla havskusten för nio år sedan. Numera är de ett gift par, föräldrar till treåriga Aylin och driver populära Brygghuset cafe & art på Listerlandet.
Anna Holgersson, 33, och Chego Trinidad Castellano, 40, träffades i en liten by vid Stilla havskusten för nio år sedan. Numera är de ett gift par, föräldrar till treåriga Aylin och driver populära Brygghuset cafe & art på Listerlandet.Foto: LENA EHRING

Chego Trinidad Castellano föll för Anna Holgersson när hon joggade på stranden. Nio år senare lever de sitt gemensamma liv i två länder med vitt skilda kulturer. Just nu på Listerlandet, där de har förverkligat Annas mammas gamla dröm om ett orangeri och kafé i det gamla brygghuset.

Carolina Åberg och Jonas Johansson träffades på Friskis och Svettis, blev träningskompisar och tänkte att så skulle det förbli. Då slog kärleken till.
Carolina Åberg och Jonas Johansson träffades på Friskis och Svettis, blev träningskompisar och tänkte att så skulle det förbli. Då slog kärleken till.Foto: Lena Ehring

Carolina Åberg kände sig förföljd av en lite väl närgången gymbesökare. Då ryckte Jonas Johansson ut. Men vem som egentligen raggade upp vem råder det delade meningar om när Friskis och Svettis nya kärlekspar ska berätta hur allt började.

Nora Moen Ouff och Marianne Åkesson blev brevvänner genom Lennart Hylands Morokulien för 64 år sedan.
Nora Moen Ouff och Marianne Åkesson blev brevvänner genom Lennart Hylands Morokulien för 64 år sedan.Foto: Kerstin Porshed

Lennart Hylands efterlysning förde Nora Moen Ouff och Marianne Åkesson tillsammans. I snart 64 år har breven korsat den svensk/norska gränsen.

Och vänskapen bara växer med åren.

Fyra blekingska män träffades på lantbruksskolan för 63 år sedan och blev de bästa vänner. Sedan kom fruarna och gjorde vänskapen ännu mer hållfast. Från vänster: Bertil och Kerstin Nilsson, Ingrid och Karl-Gustaf Johansson, Thorsten och Berit Johansson samt Åke och Marianne Ivarsson.
Fyra blekingska män träffades på lantbruksskolan för 63 år sedan och blev de bästa vänner. Sedan kom fruarna och gjorde vänskapen ännu mer hållfast. Från vänster: Bertil och Kerstin Nilsson, Ingrid och Karl-Gustaf Johansson, Thorsten och Berit Johansson samt Åke och Marianne Ivarsson.Foto: Lena Ehring

Det började med bullar och kaffe på lantbruksskolans internat. 63 år senare kan de se tillbaka på en vänskap i vått och torrt – där vädret alltid varit det stora samtalsämnet.

– Det hjälps inte att vi har blivit så gamla att vi snart skolar in våra barn i pensionärsföreningen, har man haft ett lantbruk vill man alltid prata om vädret, säger Marianne Ivarsson.

Fredrik och Malin Bernelf träffades genom Twitter för tio år sedan. Och även om den blå pippin inte är lika central i deras liv numera, så finns han med dem.
Fredrik och Malin Bernelf träffades genom Twitter för tio år sedan. Och även om den blå pippin inte är lika central i deras liv numera, så finns han med dem.Foto: Charlotta Bäckström

Deras hashtaggar gjorde dem till rikskändisar och tusentals följde paret bakom #twitterromans, som blev #twitterkärlek, som blev #twitterbröllop, som blev #twitterbebis och så småningom #twittersyskon.

Tio år senare är twitterfågeln inte lika aktiv, men den har fortfarande sin självklara plats på Fredrik och Malin Bernelfs nattygsbord.

Marcus Thell, 38, och Marina Ranne, 34 har hunnit med mer än de flesta jämnåriga. Marina startade tidigt egen inredningsfirma och Marcus har bland annat varit vice VD på Ronneby Brunn. Nu driver de Stufvenäs gästgifveri.
Marcus Thell, 38, och Marina Ranne, 34 har hunnit med mer än de flesta jämnåriga. Marina startade tidigt egen inredningsfirma och Marcus har bland annat varit vice VD på Ronneby Brunn. Nu driver de Stufvenäs gästgifveri.Foto: Bo Åkesson

De rörde sig i samma lilla värld och hade till och med lägenheterna bredvid varandra. Men det skulle till en Thailandresa och ett bröllop för att Marcus Thell, 38, och Marina Ranne, 34, skulle träffas.

Nu har de två barn och Stufvenäs gästgifveri tillsammans.

Mats och Elin Sandelius är nöjesparet som inte bara är gifta med varandra. De tillbringar i princip all tid tillsammans – och älskar det. De är, enligt egen utsago, ”otroligt inblandade i varandra".
Mats och Elin Sandelius är nöjesparet som inte bara är gifta med varandra. De tillbringar i princip all tid tillsammans – och älskar det. De är, enligt egen utsago, ”otroligt inblandade i varandra".Foto: Lena Ehring

Hon är bonddottern från fjällvärlden som blev proffs på att mjölka och vann distriktsmästerskapet i plöjning. Han är den idrottstokiga slaktarsonen från Asarum som inte klarar att se kött. Tillsammans blev Elin och Mats Sandelius Karlshamns mest kända nöjespar – som gifte sig efter ett hjärtinnerligt frieri uppdelat i tre akter.

När Rasmus Pettersson, 34, och Tove Olsson, 30, köpte sitt hus i Spandelstorp för 1, 5 år sedan förälskade de och barnen Ilse, 2, och Eide, 5, sig i den gamla eken. Nu har dess symbolvärde blivit ett helt annat; det var ju under den som Rasmus och Tove sa ja till varandra den 11 juni.
När Rasmus Pettersson, 34, och Tove Olsson, 30, köpte sitt hus i Spandelstorp för 1, 5 år sedan förälskade de och barnen Ilse, 2, och Eide, 5, sig i den gamla eken. Nu har dess symbolvärde blivit ett helt annat; det var ju under den som Rasmus och Tove sa ja till varandra den 11 juni.Foto: Bo Åkesson

När Tove Olsson träffade killen som blivit övergiven av sin kompis, anade hon inte vilka följder det skulle få. Än mindre att den driftige Rasmus Pettersson elva år senare skulle ordna ett bröllop under den gamla eken – utan att hon, den blivande bruden, visste om det.

Hur träffades ni?

Vi vill berätta fler härliga historier om möten.

Hur träffade du din bästa vän, partner eller någon annan som betyder mycket för dig?

Skriv gärna till oss på kerstin.porshed@blt.se och berätta.

Kerstin PorshedSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.