1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Till minne av Elon Hultgren

Nyheter • Publicerad 9 januari 2006

Vår far, förre skohandlaren Elon Hultgren har avlidit i en ålder av 89 år.

Elon Hultgren föddes 1916 på Hasslö, men flyttade redan några år senare med familjen in till centrala Karlskrona. Efter avslutad skolgång började Elon Hultgren sin yrkesbana i sko- och läderbranschen, först som butiksbiträde hos Lindstams Eftr och därefter som butiksföreståndare hos Thimanssons Läderhandel vid Fisktorget.

1959 övertog Elon Hultgren skoaffären Gyllene Gripen på Borgmästargatan som nu döptes om till Hultgrens Skor. Affären drev han sedan under tjugofem år tillsammans med sin hustru Ruth ända fram till deras pensionering 1984, då affären övergick i annan ägo, dock med bibehållet namn. Där är det många Karlskronabor som under åren inhandlat skor från Bally och andra förnämliga fabrikat och mötts av den vänlighet och servicevilja som präglade Elon Hultgren och butikens övriga personal. Elon Hultgrens stora branschkunnande utnyttjades även i samarbete med den ortopediska kliniken på stadens lasarett när det gällde skor för patienter med speciella behov.

Elon Hultgren blev redan i ungdomsåren en aktiv medlem i Pingstförsamlingen i Karlskrona där han sedan under mer än femtio år var ledamot av församlingens styrelse och under en lång period också var ekonomiansvarig och kassör. Många är också de barn som har haft "farbror Elon" som söndagsskollärare. Bland Pingstförsamlingens många ungdomar träffade han också sin blivande hustru Ruth. De gifte sig 1944 och fick fyra barn, sonen Christer och döttrarna Solveig, Ingrid och Lena och så småningom också barnbarn och barnbarnsbarn. Elon Hultgren var en älskad far, svärfar, farfar, morfar och gammelmorfar som gjorde allt för sin familj.

För Elon Hultgren låg sången och musiken nära hjärtat. Han var begåvad med en vacker sångröst som ofta kunde höras i gudstjänster och samlingar. Under senare år blev Elon Hultgren tillsammans med hustrun Ruth lokalt aktiva medlemmar av organisationen Gideoniterna som har till främsta uppgift att dela ut biblar till hotell, i skolor, militärförband och andra platser. Även i denna uppgift lade Elon Hultgren ner ett stort engagemang och fick många vänner.

Vi, hans barn och våra familjer, liksom släkt, vänner och grannar, tidigare kunder från skoaffären, medlemmar i Pingstförsamlingen i Karlskrona, kommer alltid att minnas Elon Hultgren med värme och tacksamhet.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.