Radiokocken
Tilllagnings tid ca 50 min.
Fyra portioner
4 st laxbitar ca 150g
12 skivor bacon
olja
salt och peppar
Skär väck skinnet från laxen och linda tre skivor bacon runt laxbiten. Gör så på alla.
Bryn dem runt om och lägg dem sedan i ugnssäker form och sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 13 min.
Färdigt att avnjutas.
4 st tomater
1/2 lök
1 st buljontärning
1 dl vatten
3 dl grädde
salt och peppar
Klyfta tomaterna, hacka löken och fräs tills den är genomskinlig. Tillsätt sedan tomaterna i kastrullen och fräs i cirka 4 min. Häll sedan i buljongtärningen och vattnet, låt koka 8 min.
Mixa den därefter slät med mixerstav.
Häll till sist i grädden. Smaka av med grädden och låt koka 10 min till.
Färdig för servering
Fyra portioner av det ris ni önskar själva.
1/2 dl färsk basilika
1/2 dl färsk oregano
salt och peppar
1 påse saffran 0,5 g
Slå upp vattnet i den mängd det skall vara och tillsätt sedan saffranen i kastrullen.
Tillsätt ris samt salt efter behag. Under tiden riset kokar, hacka dom färska örterna.
När riset kokat färdigt häll i dom färska örterna och blanda runt. Smaka av om det behövs mer salt eller peppar.
Klart för att serveras tillsammans med laxen och den goda såsen.