1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Radiokocken

Göran Blomberg, First Hotel Olofström, lagar Baconlindad lax med gräddig tomatsås och örtris Baconlindad lax Gräddig tomatsås Örtris
Nyheter • Publicerad 15 september 2006

Tilllagnings tid ca 50 min.

Fyra portioner

4 st laxbitar ca 150g

12 skivor bacon

olja

salt och peppar

Skär väck skinnet från laxen och linda tre skivor bacon runt laxbiten. Gör så på alla.

Bryn dem runt om och lägg dem sedan i ugnssäker form och sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 13 min.

Färdigt att avnjutas.

4 st tomater

1/2 lök

1 st buljontärning

1 dl vatten

3 dl grädde

salt och peppar

Klyfta tomaterna, hacka löken och fräs tills den är genomskinlig. Tillsätt sedan tomaterna i kastrullen och fräs i cirka 4 min. Häll sedan i buljongtärningen och vattnet, låt koka 8 min.

Mixa den därefter slät med mixerstav.

Häll till sist i grädden. Smaka av med grädden och låt koka 10 min till.

Färdig för servering

Fyra portioner av det ris ni önskar själva.

1/2 dl färsk basilika

1/2 dl färsk oregano

salt och peppar

1 påse saffran 0,5 g

Slå upp vattnet i den mängd det skall vara och tillsätt sedan saffranen i kastrullen.

Tillsätt ris samt salt efter behag. Under tiden riset kokar, hacka dom färska örterna.

När riset kokat färdigt häll i dom färska örterna och blanda runt. Smaka av om det behövs mer salt eller peppar.

Klart för att serveras tillsammans med laxen och den goda såsen.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.