1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Nya kokböcker i höst

Nyheter • Publicerad 21 september 2006

Viltsmak. Susanne Jonsson, som själv är en hängiven jägare, ger massor av recept på bland annat ren, älg och ripa. Somligt är traditionellt, som Susanne Jonssons samiska farmors buljongkokta renkött med klimp, annat mer överraskande, som hjort med blåbärs- och chokladsås. Prisma.

Med smak av Sydafrika. Av Guy Taylor, Sebastian Schauermann och Jesper Aspengren. I takt med att allt fler reser till Sydafrika växer nyfikenheten på sydafrikansk mat, som delvis har sin grund i den inhemska kulturen, men också med starka inslag från exempelvis England, Indien och Malaysia. Ica bokförlag.

Fem asiatiska kök. Yukiko Duke, med japanskt påbrå, delar med sig av sina vardagsrecept. Det samma gör fyra familjer från Kina, Korea, Vietnam och Thailand. Samtidigt får man veta mycket nytt om bordsskick, festseder och mycket annat från dessa matkulturer. Natur och Kultur.

Smak för grönt. Av Kajsa Palmdahl. Vegetariskt men långt ifrån präktigt. Här finns plockmat för fester, som olika slags crostini och fyllda små salladsblad, men också vardagsklassiker i grön tappning som kåldolmar och makaronipudding. Ica bokförlag

Filmkokboken. Av Maria Holm och Mikaela Kindblom. Underhållning och matlagning. Hur gör man en champagnecocktail som i Casablanca? Och vad åt egentligen Sally i den oförglömliga restaurangscenen med den fejkade orgasmen i När Harry mötte Sally?

Utkommer i november. Prisma.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.