1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Livskris fick Nick att byta spår

Nick Borgen var känd som den enda hårdrocksakten på dans-banorna. Sen fick han en hjärtinfarkt och omvärderade sitt liv.
Nyheter • Publicerad 4 januari 2007

Nu vid 55 års ålder gör han allt från storbandsjazz till rockmusik, och han trivs med livet.

Hjärtinfarkten för två år sedan fick honom att inse att han egentligen inte trivdes med det han höll på med. Danspubliken tyckte att han var för rockig, och själv drömde han om att spela sina egna låtar och komma bort från dansbandsscenen.

Livskrisen fick honom att bestämma sig för att ta kontroll över sitt liv och ägna sig åt den musik han kände sig hemma i.

- Jag fick bra stöd från min familj för att slå in på en ny väg, men ändå fortsätta med musiken. Det tyckte jag var väldigt viktigt.

Nu turnerar han med sitt trogna gäng scenmusiker, och det är rock och visor som står på spellistan. Bland gigen märks en hel del hockeyevenemang. Nick Borgen kallar sig för hockeyfanatiker, och det är Brynäs som är favoriterna.

"Den glider in", som han skrev till OS i Lillehammer, är det få som har kunnat undgå, och likaså arenarockdängan "We are all the winners".

Därutöver ägnar han sig gärna åt att sjunga med storband, både i Norge och i Danmark. Att Nick Borgen skulle spela jazz är mindre långsökt än man kan tro. Han är uppvuxen med musiken, eftersom hans bror var jazzgitarrist, och hans pappa spelade piano. Redan som elvaåring började han spela professionellt ute på restauranger i Oslo.

Framtiden är fulltecknad med spelningar under våren. Men det finns även ett annat, lite hemligare framtidsprojekt. Nick skriver på en roman, "en sann historia med lite fiktion i".

- Jag har skrivit 280 sidor men jag är inte färdig än. Jag hoppas få den färdig under våren i alla fall.

Malin Eijde

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.