1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Nyheter • Publicerad 24 januari 2007

Det är elva månader till julafton och vintern har kommit till vårt präktiga, välmående land. Observera att jag utelämnade "äntligen" om vintern i föregående mening. Det var avsiktligt eftersom jag aldrig har haft någon riktig känsla för den årstiden, i varje fall inte under de senaste decennierna. Det är svårt att valla rätt och dessutom är mina snöröjningsredskap trasiga.

I radions nyhetssändningar benämns vintern ännu 2007 Kung Bore. Varför inte löpa linan ut och konstatera att Kung Bore har gått av stapeln?

Inte för att jag har någon som helst glädje av snön men eftersom jag starkt misstänker att barnen gillar den vita nederbörden så är den okej. Men efter skolornas vinterlov får vi nog börja inleda en avveckling, eller? Fast den kommer kanske redan i slutet av denna vecka, avvecklingen alltså.

Fredrik Reinfeldt, mannen som gav korvgrytan ett ansikte, verkar inte vara så populär om man får tro de senaste opinionsundersökningarna. Men han är faktiskt, tro mig, en man som månar om oss alla och nu senast hörde jag att pensionärerna ska få det bättre. Förlåt en yngling, men när det talas om förbättringar för pensionärerna så tänker jag alltid på pengar och inte alls på gemenskap och annan mjukvara. Jag skäms, men så usel är jag!

I alla fall ska det bli musik och dans, varma sockor, kaffe ur skinande kopparpannor och mycket, mycket mera. Ja, jag berättar utifrån teves illustration till nyheten om den dryga miljard som regeringen ska använda till att förljuva livet för oss pensionärer (pensionister på danska).

Men hoppla, hoppla! Det var en j-la faiblesse för dans som tycks råda bland oss gamla. Man undrar i sitt mycket stilla sinne varför gammalt folk med sköra ben tvunget ska upp och hoppa på golvet. Betänk att även den ortopediska verksamheten har sina begränsningar.

Fredrik Reinfeldt (åter på banan) ska som bekant få en ny huvudmotståndare. Exakt, Mona Sahlin; våran, eran, deras och domses Mona. De båda toppolitikerna, med temperament som sengångare, träffades i söndagens Agenda i teve och betygade varandra sin aktning varefter de log matt, milt och hult.

Beträffande Mona Sahlin avslöjades det i början av förra veckan att hon i december återinträtt i Handelsanställdas förbund efter att ha stått utanför under elva år. Man förstod på radions Camilla Kvartoft att det var en mycket allvarlig historia.

Mona Sahlin hade senast den sovjetklingande titeln samhällsbyggnadsminister, men tydligen knäckte hon extra i kassan på Konsum eftersom det verkar vara så viktigt med medlemskap i Handels. Trodde jag, men fick snart veta att alla sossepolitiker av klass måste vara LO-medlemmar. Hör och häpna! Vilket förbund var t ex Laila Freivalds medlem i? Eftersom hon tjänade fem miljoner på sin lägenhet var det troligen i Fastighetsanställdas förbund.

Aldrig kommer jag att begripa varför en minister måste vara med i ett LO-förbund.

Detta om detta. I morgon infaller en torsdag och ärtsoppa torde vara oundviklig. Glöm inte att lägga ärtorna i blöt i kväll.

Yngve Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.