1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Kjell Brodén har avlidit

Nyheter • Publicerad 25 november 2005

Kjell Brodén har avlidit efter lång tids sjukdom i en ålder av 77 år.

Han föddes i Hudiksvall den 9 augusti 1928.

Efter realskola och handelsskola började han på Hudiksvalls Sparbank som tjänsteman. Efter en kort period i Västerås, flyttade Kjell Brodén till Göteborg, för att arbeta på bank där.

I Göteborg träffade han Kerstin och bildade familj, som han tog med sig till Sundsvall 1958. Under tiden i Sundsvall vidareutbildade Kjell Brodén sig till högre banktjänsteman.

År 1964 gick flyttlasset till Karlskrona, där han så småningom blev direktör på Smålandsbanken. 1972 startade Kjell Brodén "Brodéns affärsbyrå" samt blev överförmyndare i Karlskrona kommun.

Kjell Brodéns engagemang och fritidsintressen var många. Han var bland annat aktiv i Odd Fellow, Karlskrona Simsällskap, folkpartiet och Stiftelsen Hemmet. Han tyckte om att fotografera, resa och vistas vid havet.

Närmast anhöriga är makan Kerstin och barnen, Jörgen, Anders och Lena med familjer.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.