1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Känt folk

Nyheter • Publicerad 10 januari 2006

10 januari

Konsumentjournalisten Charlotte Reimerson fyller 79 år.

Charlotte Reimerson var Sveriges mest kända konsumentjournalist i både tidningar och tv i flera decennier. Hon skrev för Expressen och Ica-kuriren. Från 1958 gjorde hon flera program i tv. 1980 fick hon Stora journalistpriset för sitt arbete.

Sångaren Rod Stewart fyller 61 år.

Rod Stewart är nästan mer känd för sitt liv vid sidan om, nästan alltid omgiven av en långbent blondin (ett tag var det Britt Ekland), än för musiken. Men han började som hyllad folkrocksångare. Dunderhitten Maggie May blev genombrottet 1971. Sedan blev det allt mer disco, men på senare år har den fotbollsälskande britten försökt gå tillbaka till sina musikaliska rötter på skiva. I slutet av november blev Rod Stewart pappa för sjunde gången.

Boxaren George Foreman fyller 57 år.

George Foreman är en av boxningshistoriens största. Han var världsmästare mellan 1973 och 1974, tills Muhammad Ali knockade honom i den berömda matchen i Zaire. 1977 drog han sig tillbaka och blev präst, men återvände till ringen 1987 och blev, 45 år gammal, världsmästare igen 1994. Redan 1968 vann han OS-guld i tungviktsboxning. (PM)

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.