1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Känt folk

Nyheter • Publicerad 13 september 2006

Födelsedagar

torsdag

Skådespelerskan Annalisa Ericson fyller 92 år.

Annalisa Ericson började som dansare och gjorde sin första talroll 1930. Hon arbetade med den tidens alla stora, bland annat Ernst Rolf, men det var först på 40-talet som det stora genombrottet kom. 1942 spelade hon in filmen "Blåjackor", ett första samarbete med Nils Poppe som hon skulle jobba med flera gånger under karriären. Bland annat i "Lorden från Gränden" som spelades i tio år på olika teatrar. Nyligen instiftades ett pris i hennes namn, skådespelaren Sara Lind blev den mottagaren tidigare i år. (PM)

Skådespelaren Sam Neill fyller 58 år.

Sam Neill växte upp i Nya Zeeland där han arbetade som regissör och manusförfattare på 70-talet, men slog igenom som skådespelare i Europa i tv-serien "Reilly" i början av 80-talet. Det blev mer tv, men sedan väntade de stora filmrollerna, som i "Lugnt vatten" och "Pianot". Han har gjort huvudroller i två "Jurassic Park"-filmer och gör en roll i den kommande filmen "The real life of Angel Deverell". (PM)

Friidrottaren Hicham El-Guerrouj fyller 31 år.

Hicham El-Guerrouj fick äntligen vinna inte ett utan två OS-guld i Aten för två år sedan då han tog hem både 1 500 meter och 5 000 meter i Atenspelen. Marockanen har dominerat framförallt 1 500 meter det senaste decenniet, men hade besegrats i två tidigare OS-finaler på den distansen. Han anses allmänt vara den bästa medeldistanslöparen som någonsin funnits. Efter en stora skadeproblem beslutade han sig dock i våras för att avsluta sin magnifika karriär. (PM)

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.